14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

ΚΙΝ.ΑΛΛ.: Τροπολογία για διορισμό προσωρινού διαχειριστή σε μονάδες φροντίδας με αφορμη το Γηροκομείο στα Χανιά

Ημερομηνία:

Το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή, η οποία προβλέπει τον διορισμό προσωρινού διαχειριστή σε Μονάδες φροντίδας παιδιών και ηλικιωμένων, όταν ελέγχονται για την τέλεση αξιόποινων πράξεων από τη μόνιμη διοίκηση. Αφορμή για την πρόταση ήταν οι πρόσφατες αποκαλύψεις των απάνθρωπων συνθηκών που επικρατούσαν σε ιδιωτικό γηροκομείο στην Κρήτη για το οποίο είναι σε εξέλιξη έρευνα.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο γηροκομείο «Αγία Σκέπη» των Χανίων από τις αρχές του 2020 έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 80 θάνατοι ηλικιωμένων ενώ εκφράζονται φόβοι για επίσης μεγάλους αριθμούς θανάτων και τα προηγούμενα χρόνια, ενώ οι ηλικιωμένοι φέρεται ότι υπήρξαν θύματα απάτης και οικονομικής εκμετάλλευσης.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Εκσυγχρονισμός του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις για την κοινωνική ασφάλιση» που συζητείται και ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια.

Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. με την τροπολογία που κατέθεσε στόχο έχει την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται στη λειτουργία δομών φροντίδας παιδιών και ηλικιωμένων, στις περιπτώσεις που ο ιδιοκτήτης ή διαχειριστής τους αδυνατεί να ασκήσει τα καθήκοντά του, λόγω απαγγελίας κατηγοριών για τέλεση ποινικών πράξεων. Στόχος της τροπολογίας η ενεργοποίηση και η παρέμβαση του Κράτους με τον διορισμό προσωρινού διαχειριστή για ένα εξάμηνο – με δυνατότητα ανανέωσης για ένα επιπλέον εξάμηνο εάν χρειαστεί- ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας τους.

Στην τροπολογία προτείνεται ο προσωρινός διαχειριστής να μπορεί να είναι δημόσιος υπάλληλος που υπηρετεί στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ή σε Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας ή στην οικεία Αυτοδιοικητική Περιφέρεια ή σε δήμο της Περιφερειακής Ενότητας στην οποία εδρεύει η Μονάδα.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...