28.7 C
Chania
Σάββατο, 29 Αυγούστου, 2026

Κι όμως, βάζουν πούλμαν από την Μεσσηνία για την κηδεία του Παττακού – Κάθοδος στην Κρήτη για τον πραξικοπηματία

Ημερομηνία:

Οπαδοί της χούντας και του Στυλιανού Παττακού ετοιμάζονται για την κηδεία του. Στη Μεσσηνία έχουν κλείσει πούλμαν.

Ο πραξικοπηματίας Στυλιανός Παττακός θα κηδευτεί αύριο Τρίτη, στην πατρίδα του, στην Αγία Παρασκευή Ρεθύμνου και η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 12.00 το μεσημέρι.

Όπως μεταδίδει το messiniapress.gr, διοργανώνεται… εκδρομή για την κηδεία του!

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η εκδρομή διοργανώνεται στη Μεσσηνία και εμπνευστής της είναι ο γνωστός για τα φιλοχουντικά του αισθήματα Λυκούργος Γαϊτανάρος. Ο κ. Γαϊτανάρος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει ότι όποιος επιθυμεί να μεταβεί στην Κρήτη μπορεί να επικοινωνεί με τον ίδιο σε συγκεκριμένο τηλέφωνο, προφανώς για να κανονιστούν οι λεπτομέρειες.

Η ζωή του Παττακού που έγινε πραξικοπηματίας

Γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 1912 στην Αγία Παρασκευή Αμαρίου στο Ρέθυμνο. Στο πραξικόπημα του 1967 συμμετείχε ως διοικητής του ΚΕΤΘ στο Γουδί. Στη χουντική κυβέρνηση ανέλαβε πρώτα υπουργός Εσωτερικών και έπειτα αντιπρόεδρος της. Έμεινε στην ιστορία ως “ο άνθρωπος με το μυστρί” καθώς ήταν εκείνος που εγκαινίαζε τα έργα της χούντας. Συνελήφθη στις 23 Οκτωβρίου 1974, και φυλακίστηκε στην ΚΕΑ. Καταδικάστηκε για στάση και εσχάτη προδοσία σε θάνατο, όμως η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια. Έμεινε στη φυλακή μόλις 16 χρόνια καθώς στις 28 Σεπτεμβρίου 1990 αφέθηκε ελεύθερος λόγω της υγείας του.

Καθαιρέθηκε από τον βαθμό του Ταξίαρχου και δεν λάμβανε σύνταξη. Αμετανόητος μέχρι και το τέλος της ζωής του, δήλωνε πριν μερικά χρόνια για έναν από τους χιλιάδες βασανισμούς κατ’ εντολή της χουντικής κυβέρνησης και συγκεκριμένα, αυτόν του αξιωματικού του ελληνικού στρατού, Σπύρου Μουστακλή: “Καλά του κάναμε”.

messiniapress.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο νόμος λέει ότι απαγορεύονται άνθρωποι στα γκαράζ των πλοίων. Ναι, και μεταναστών

Κυριολεκτικά χιλιάδες σχόλια γράφτηκαν κάτω από την είδηση και...

Ο Πούτιν θα συναντηθεί με Ερντογάν, Σι Τζινπίνγκ κι άλλους ηγέτες στο Μπισκέκ

Ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου, Γιούρι Ουσακόφ, παρουσίασε το...

Γ. Βαληνάκης: «Η Τουρκία πλέον ξεκάθαρα διεκδικεί ελληνικό έδαφος»

Ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιάννης...

Μ. Χνάρης: Κατεπείγουσα ανάγκη η αναβάθμιση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου και των Κλιμακίων Σπηλίου και Περάματος

Ο Μανόλης Χνάρης καταθέτει ερώτηση για αναβάθμιση της Πυροσβεστικής Ρεθύμνου μετά την τραγική πυρκαγιά στον Άγιο Βασίλειο με δύο νεκρούς πυροσβέστες.