21.8 C
Chania
Sunday, May 26, 2024

Κι όμως, Πολύδωρα για πρόεδρο του Ε.Σ.Ρ. πρότεινε η κυβέρνηση

Ημερομηνία:

Μετά από τον Προκόπη Παυλόπουλο που η κυβέρνηση της Αριστεράς έκανε πρόεδρο της Δημοκρατίας, τώρα προτείνει τον Βύρωνα Πολύδωρα για πρόεδρο του ΕΣΡ, επιχειρώντας με την πρόταση αυτή να πάρει τη ρελάνς, καθώς πρόκειται για ένα πρόσωπο που η αξιωματική αντιπολίτευση δύσκολα θα μπορέσει να απορρίψει. Για αντιπρόεδρο η κυβέρνηση προτείνει τον Ροδόλφο Μορώνη. Πηγές από τη ΝΔ απαντούν ότι το ζητούμενο δεν είναι το πρόσωπο, αλλά η επιστροφή των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ.

Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα είχε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο Βύρωνας Πολύδωρας. Εξερχόμενος, ο κ. Πολύδωρας είπε ότι η πρόταση που του έγινε είναι τιμητική, αλλά και ευθύνης και χαρακτήρισε την κατάσταση στο θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ ως «βραχυκύκλωμα».

Μετά την απόφαση του ΣτΕ ότι ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες είναι αντισυνταγματικός, τη Δευτέρα Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής θα επιχειρήσει εκ νέου την προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ, προκειμένου να είναι αυτό που θα διεξαγάγει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο πρόεδρος της Βουλής έχει κάθε λόγο να ανησυχεί ότι η ΝΔ μπορεί να μη συμμετάσχει καν και αν συμμετάσχει να μην συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ αφού θέτει ως προϋπόθεση για ο,τιδήποτε την κατάργηση του νόμου Παππά. «Ο νόμος καταργείται με  νόμο» διαμηνύουν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που προβλέπουν ότι, αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε νέα νομοθετική πρωτοβουλία για βεβαιώσεις προσωρινής λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών, τότε θα ακολουθήσουν προσφυγές στο ΣτΕ που θα την ανατρέψουν με αποτέλεσμα την διαρκή περιστροφή στον ίδιο φαύλο κύκλο.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=tcvq_TR9ISA”]

Καμία δικαιολογία για κωλυσιεργία

Νωρίτερα, κυβερνητική πηγή είχε προαναγγείλει ότι η κυβέρνηση θα προτείνει για την προεδρία του ΕΣΡ πρόσωπο το οποίο η ΝΔ δύσκολα θα μπορούσε να απορρίψει.

«Η συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης είναι συνταγματική υποχρέωση των κομμάτων. Η διαρκής, μέχρι σήμερα, άρνηση της ΝΔ να συμβάλει στη συγκρότησή του αποτελεί θεσμική παρεκτροπή», σύμφωνα με την κυβερνητική πηγή, η οποία επισήμανε ότι «ιδιαίτερα τώρα, μετά και την απόφαση του ΣτΕ ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες πρέπει να γίνει αποκλειστικά από το ΕΣΡ, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία κωλυσιεργίας».

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι «όσοι επιμένουν να αρνούνται να συμβάλουν στη συγκρότησή του, σημαίνει ότι μπλοκάρουν συνειδητά οποιαδήποτε δυνατότητα να μπει τάξη στην ασυδοσία του τηλεοπτικού τοπίου».

Τόνισε επίσης ότι «τα κόμματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας έχοντας σαφή πρόθεση τη συναινετική συγκρότηση του ΕΣΡ, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, θα προτείνουν στη διάσκεψη των Προέδρων τη Δευτέρα, πρόσωπο για τη θέση του προέδρου το οποίο η ΝΔ δύσκολα θα μπορούσε να απορρίψει».

«Έτσι λοιπόν», ανέφερε η κυβερνητική πηγή, «τη Δευτέρα ο ελληνικός λαός θα βγάλει τελεσίδικα τα συμπεράσματά του για το αν ο πραγματικός στόχος της ΝΔ είναι η συνταγματική ορθότητα ή η διαρκής θεσμική αυθαιρεσία με στόχο την οριστική υπονόμευση οποιουδήποτε διαγωνισμού».

Η απάντηση της ΝΔ

Πηγές από τη ΝΔ απαντούν ότι το ζητούμενο δεν είναι το πρόσωπο, αλλά η επιστροφή των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ,σχολιάζοντας τις τελευταίες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

«Η ΝΔ είναι σταθερά υπέρ της λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα και καταργούσε ο νόμος Παππά», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει:

«Επομένως τις επόμενες ημέρες ο νόμος Παππά πρέπει να αντικατασταθεί από νόμο που θα υλοποιεί αυτά που το Σύνταγμα προβλέπει, ώστε αμέσως μετά να συσταθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Η Κυβέρνηση, έστω και μία φορά, ας αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και ας εγκαταλείψει τα επικοινωνιακά παιχνίδια».

tvxs.gr

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ