ΕΛΛΑΔΑ

ΚΚΕ: Μεγάλοι κίνδυνοι για τον λαό από τη μετατροπή της Ελλάδας σε απέραντη αμερικανική βάση

Τους μεγάλους κινδύνους που έχει δημιουργήσει για τον ελληνικό λαό η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και η μετατροπή της σε μια απέραντη στρατιωτική αμερικανική βάση επισημαίνει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή την αποστολή αμερικανικών ελικοπτέρων από την Ελλάδα στην Αν. Ευρώπη. Ελικόπτερα «Apache», που βρίσκονται στη βάση ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο, πρόκειται να μετασταθμεύσουν στην Πολωνία, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των αμερικανικών δυνάμεων στην Ανατολική Ευρώπη.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση του ΚΚΕ:

«Μπροστά στον κίνδυνο κλιμάκωσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία ανάμεσα σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και Ρωσία, το κρίσιμο ζήτημα για τον ελληνικό λαό είναι η απεμπλοκή της χώρας μας απ’ αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς, στους οποίους συμμετέχει με ευθύνη της κυβέρνησης και τη σύμφωνη γνώμη των άλλων κομμάτων. Τελευταία απόδειξη αυτής της εμπλοκής, το γεγονός ότι ελικόπτερα “Apache”, που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη βάση ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο, πρόκειται να μετασταθμεύσουν στην Πολωνία, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των αμερικανικών δυνάμεων στην Ανατολική Ευρώπη.

Επιβεβαιώνεται ξανά ότι με την ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις, που δρομολόγησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και μονιμοποιεί τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ, η χώρα έχει μετατραπεί σε μια απέραντη στρατιωτική αμερικανική βάση και σε κέντρο προώθησης στρατιωτικών δυνάμεων, με μεγάλους κινδύνους για τον ελληνικό λαό.

Εδώ και τώρα να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ! Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία, σε χώρες που συνορεύουν με αυτήν ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές!».

Μεγάλες ΝΑΤΟικές ασκήσεις με ελληνική εμπλοκή

Απλωμένες στην Κεντρική Μεσόγειο είναι μονάδες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο μεγάλης δραστηριότητας του ΝΑΤΟ, συγκεκριμένα στη «Dynamic Manta», μία από τις δύο μεγάλες ασκήσεις ανθυποβρυχιακού πολέμου που διεξάγονται κάθε χρόνο από τη Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ (MARCOM). Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, η Ελλάδα μετέχει στη δραστηριότητα με φρεγάτα, συν το οργανικό της ελικόπτερο, και υποβρύχιο, ενώ δεν αποκλείεται και συμμετοχή ελληνικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους P3, που θα απογειώνεται από την Αεροπορική Βάση Ελευσίνας.

Σύμφωνα, δε, με τη MARCOM, στη δραστηριότητα μετέχουν υποβρύχια από Γαλλία, Ελλάδα και Ιταλία, πλοία από Καναδά, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία, Βρετανία και ΗΠΑ, συν αεροσκάφη θαλάσσιας περιπολίας από Καναδά, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ.

Κάθε πλοίο επιφανείας θα έχει την ευκαιρία να διεξάγει διάφορες επιχειρήσεις ανθυποβρυχιακού πολέμου. Τα, δε, υποβρύχια θα «κυνηγούν» και θα «κυνηγούνται» εκ περιτροπής, όλα σε προσομοίωση της δραστηριότητας μιας αρμάδας που θα δρούσε ως το ναυτικό σκέλος της Διακλαδικής Δύναμης Υψηλής Ετοιμότητας του ΝΑΤΟ (VJTF – Very High Joint Readiness Task Force), όπως αναφέρεται αρμοδίως.

Θυμίζουμε, η VJTF στήθηκε το 2014, μετά τα γεγονότα στην Κριμαία και τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία, ως η «Αιχμή του Δόρατος» της NATO Response Force (NRF – Δύναμη Απόκρισης του ΝΑΤΟ), η οποία θα μπορεί να ξεκινήσει να αναπτύσσεται και να επιχειρεί εντός ωρών όπου κι όποτε προκύψει μια κρίση στην κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Αυτήν τη δύναμη ταχείας επέμβασης του ΝΑΤΟ έθεσε σε ετοιμότητα χτες ο γγ της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας Στόλτενμπεργκ, για το ενδεχόμενο μιας επίθεσης ευρείας κλίμακας στην Ουκρανία από τη Ρωσία.

Δεν περνά απαρατήρητο, άλλωστε, ότι σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, την εξέλιξη της δραστηριότητας παρακολουθεί ρωσικό πολεμικό πλοίο, ενώ άλλα ρωσικά (η δύναμη κρούσης του πανίσχυρου ρωσικού καταδρομικού «Ουστίνοφ») έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή νότια της Κρήτης.

Στην ίδια φάση συγκέντρωσης φονικών μέσων μια ανάσα κυριολεκτικά από την Ελλάδα, να καταγραφεί και η παρουσία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «USS Truman» και της αρμάδας συνοδείας του στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου.

Παράλληλα, χτες, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ρ/σ «ΣΚΑΪ», ανάμεσα στις αμερικανικές δυνάμεις οι οποίες «αναδιατάσσονται» προς τις χώρες της Βαλτικής και την Ανατ. Ευρώπη, μετά την σχετική απόφαση Μπάιντεν, βρίσκονται και επιθετικά ελικόπτερα των ΗΠΑ που σταθμεύουν στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των κατάπτυστων συμφωνιών Ελλάδας – ΗΠΑ.

902.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Εξιχνιάστηκαν 4 υποθέσεις κλοπών σε Χανιά και Ρέθυμνο – Συνελήφθησαν 5 άτομα

Πέντε άτομα, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, συνελήφθησαν κατά την επιστροφή τους στο λιμάνι του…

3 hours ago

SOS εκπέμπουν οι λιμενικοί της δυτικής Κρήτης για το μεταναστευτικό

“Δοκιμάζονται οι αντοχές μας” αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού…

3 hours ago

Τέμπη: Οι 15 τόνοι ξυλόλιο «καίνε» την κυβέρνηση – Σάλος με τα στοιχεία – σοκ που ανέδειξαν οι πραγματογνώμονες

Σάλος έχει προκληθεί από την αποκάλυψη για τη μπάλα φωτιάς που ακολούθησε της σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη.…

3 hours ago

Άρθρο Β. Κοντεζάκη: Σκέψεις με αφορμή τις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Το όραμα καταρχήν είναι για ένα ανεξάρτητο, μαχητικό, παραγωγικό και ανοικτό στα μέλη του και…

3 hours ago

This website uses cookies.