14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

ΚΚΕ: Ο Μητσοτάκης διαφημίζει τον φράχτη στον Έβρο για να προσελκύσει ψηφοφόρους από ακροδεξιά κόμματα

Ημερομηνία:

«Και μόνο το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης διαφημίζει τον φράχτη στον Έβρο ως παράγοντα προσέλκυσης ψηφοφόρων από ακροδεξιά κόμματα, δείχνει το πώς αντιλαμβάνεται την πολιτική για τους πρόσφυγες και μετανάστες» επισημαίνει σε σχόλιό του το ΚΚΕ.

«Την ίδια ώρα τόσο η ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, αποσιωπούν την αιτία του προβλήματος και προσπαθούν να συγκαλύψουν τη βάρβαρη πολιτική τους σε βάρος των χιλιάδων ξεριζωμένων, που είναι τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της εξαθλίωσης.

Έβρος και Αιγαίο τάφος χιλιάδων νεκρών

Άλλωστε, η ένταση της καταστολής στα σύνορα, με ενισχυμένη Frontex και με φυσικούς ή ”αόρατους” φράχτες, οι απελάσεις, ο εγκλωβισμός σε hot spot διαλογής και πάνω από όλα η πιστή προσήλωση στην απαράδεκτη Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας και τον Κανονισμό του Δουβλίνου, αποτέλεσε κοινό παρονομαστή και των δύο. Και είναι ακριβώς αυτή η πολιτική, που έχει μετατρέψει τον Έβρο και το Αιγαίο σε τάφο χιλιάδων νεκρών και την χώρα σε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών.

Ταυτόχρονα, βγάζει μάτι η κοινή στήριξη τους στην πολιτική της ΕΕ για τις λεγόμενες ”νόμιμες οδούς μετανάστευσης” με τις διακρατικές συμφωνίες σύγχρονου σκλαβοπάζαρου, για να βρίσκουν φθηνά εργατικά χέρια το κεφάλαιο και οι μεγαλοξενοδόχοι» σημειώνει το ΚΚΕ και καταλήγοντας τονίζει:

«Ασφάλεια και σταθερότητα για τον λαό είναι ο κοινός αγώνας Ελλήνων και ξένων εργατών για ζωή και δουλειά με δικαιώματα, με δυνατό ΚΚΕ».

Μητσοτάκης: Θα ολοκληρώσουμε το έργο ακόμα και μόνο με εθνικούς πόρους

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλευρά του σημείωσε σήμερα το πρωί (30/3/2023) από τον Έβρο ότι :«θα ολοκληρώσουμε αυτό το έργο, αυτό το τεχνικό ανάχωμα» ακόμα και μόνο με εθνικούς πόρους, αν δεν χρηματοδοτηθεί με ευρωπαϊκά κονδύλια, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το έργο αυτό αποτελεί «εθνική αναγκαιότητα».

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας τη λύπη του για το γεγονός ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που αντιτίθενται στο έργο και φθάνουν στο σημείο να προσπαθούν να κόψουν την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, λέγοντας προς συγκεντρωμένους πολίτες ότι «θα το πληρώσετε τελικά εσείς».

Παράλληλα, λίγο νωρίτερα δήλωσε απο την ομιλία του στον Έβρο ότι «η κυβέρνηση προστάτευσε στην πράξη την εθνική της κυριαρχία και στον Έβρο και στο Αιγαίο και ανέτρεψε τα σχέδια όλων όσοι επιδίωξαν να μετατρέψουν το μεταναστευτικό σε μοχλό πολιτικών πιέσεων. Όσων εργαλειοποίησαν τον πόνο κατατρεγμένων ανθρώπων».

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...