14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Κλειστά από σήμερα μικροβιολογικά και ακτινολογικά εργαστήρια – Τα αιτήματα των εργαστηριακών γιατρών

Ημερομηνία:

Κλειστά είναι από σήμερα και μέχρι την ερχόμενη Τρίτη 30 Νοεμβρίου μικροβιολογικά και ακτινολογικά εργαστήρια και στα Χανιά καθώς οι ιδιώτες εργαστηριακοί γιατροί ξεκινούν κινητοποιήσεις με τη συμπαράσταση των κατά τόπους Ιατρικών Συλλόγων.

Τα ιατρεία κλείνουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί, γιατί την τελευταία επταετία ο ΕΟΠΥΥ έχει καθιερώσει ως μνημονιακό μέτρο το rebate (υποχρεωτική έκπτωση) και το clawback (αναγκαστική επιστροφή).

Ο Σύνδεσμος Εργαστηριακών Ιατρών (ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ) σε χθεσινή ανακοίνωσή του εξηγεί πως αυτό που ζητούν είναι “να πληρωνόμαστε για κάθε εξέταση που εκτελούμε. Να σταματήσει το άδικο μέτρο της υποχρεωτικής έκπτωσης και υποχρεωτικής επιστροφής των χρημάτων για τις εργαστηριακές εξετάσεις που έχουν υπερβεί τον κλειστό προϋπολογισμό.

Το κράτος μπορεί να αυξήσει τον προϋπολογισμό, να βάλει φρένο στην αλόγιστη συνταγογράφηση, να βάλει πλαφόν ή όλα αυτά μαζί. Δεν μπορούμε άλλο να καλύπτουμε την ανεπάρκεια χρηματοδότησης για την υγεία εμείς. Γι’ αυτό τον λόγο και παρόλο που ειδικά αυτήν περίοδο ζημιωνόμαστε επαγγελματικά, σαν εσχάτη φωνή διαμαρτυρίας, κλείνουμε τα ιατρεία μας και ζητούμε την κατανόηση του κόσμου”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...