20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κλειστό μέχρι νεωτέρας το Τρίτο Πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ – Προτάθηκαν στους εργαζόμενους μηνιαίες συμβάσεις των 300 ευρώ

Ημερομηνία:

Από σήμερα (καλό μήνα!) το Τρίτο Πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ (όχι της ΕΡΤ) κατεβάζει ρολά, μεταδίδοντας μόνο μουσική κι εκπομπές σε επανάληψη.

Το σύνολο των εργαζόμενων του σταθμού είχε συνέλευση χθες Παρασκευή και αποφάσισε να μην υπογράψει τις εξευτελιστικές καινούργιες συμβάσεις που τους προτάθηκαν. Με κάτι αμοιβές των 300 ευρώ το μήνα, περίπου.

Έστειλαν και επιστολή στον κ. Πέτρο Μάη, τον (προσωρινό αλλά και μετέπειτα σύμφωνα με τις πληροφορίες) διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ, Όσο θα εξακολουθήσει να υπάρχει αυτό το μόρφωμα τέλος πάντων. Τέλη Οκτώβρη, έληγε η προηγούμενη σύμβασή τους και δεν ανανεώθηκε. Ήταν τόσο τραγικά όσα τους προτάθηκαν ώστε να αντιδράσουν ακόμα και αυτοί οι ίδιοι που… βρέθηκαν στη ΝΕΡΙΤ.

Λέτε να τους κατηγορήσει η Σοφία Βούλτεψη, όπως έκανε ο αλήστου μνήμης Σίμος Κεδίκογλου με τους εργαζόμενους της «αμαρτωλής» ΕΡΤ; Βασικός υπεύθυνος για την τωρινή κατάσταση ο… δερβέναγας της ΝΕΡΙΤ Βασίλης Θωμόπουλος που, καθώς φαίνεται, έχει τον έλεγχο και του ραδιοφώνου. Είναι αυτός που προτείνει το νέο «ψαλίδι» στους μισθούς.

Ο προσωρινός συντονιστής του Τρίτου, ο κ. Χρίστος Παπαγεωργίου, ‘νίπτει τας χείρας του, ουδέτερος. Σκεφτείτε το λίγο όμως, βρισκόμαστε ακριβώς ενάμιση χρόνο μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ. Δείτε λοιπόν τη ΝΕΡΙΤ που έφτιαξαν. Μία τηλεόραση της πλάκας. Εντελώς, όμως. Και τρία ραδιόφωνα που υπολειτουργούν. Το αδιάφορο «Πρώτο Πρόγραμμα», το κλειστό πια και με εξωτερικές αναθέσεις «Τρίτο Πρόγραμμα», το υπό κατασκευή «Kosmos 93.6» που πληρώνει εδώ και μήνες αργομισθίες σε διάφορους τύπους οι οποίοι απλώς φτιάχνουν playlists με δικά μας χρήματα.

Η πλήρης αποτυχία απ’ όποια πλευρά κι αν το δεις.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...