15.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Κλειστό το φαράγγι της Σαμαριάς μετά τον ισχυρό σεισμό 6,1 Ρίχτερ στην Κάσο – Προληπτικός έλεγχος για βραχοπτώσεις

Ημερομηνία:

Μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης νότια της Κάσου, ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) ανακοίνωσε ότι το φαράγγι της Σαμαριάς θα παραμείνει κλειστό για το κοινό έως ότου ολοκληρωθεί έλεγχος της διαδρομής για ενδεχόμενες βραχοπτώσεις ή άλλες επικίνδυνες μεταβολές στο φυσικό τοπίο.

Η απόφαση ελήφθη καθαρά για προληπτικούς λόγους, στο πλαίσιο των πρωτοκόλλων ασφάλειας που ενεργοποιούνται σε περιπτώσεις έντονης σεισμικής δραστηριότητας σε περιοχές φυσικού κάλλους και αυξημένης επισκεψιμότητας.

Ο ΟΦΥΠΕΚΑ ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση εντός της ημέρας, μόλις ολοκληρωθεί η αυτοψία από εξειδικευμένα κλιμάκια.

Ο σεισμός των 6,1 Ρίχτερ και η σεισμική διέγερση στην Ανατολική Μεσόγειο

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 02:00 τα ξημερώματα της Τρίτης, με μέγεθος 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, και εστιακό βάθος 64,4 χιλιομέτρων, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε 20 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Κάσου, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κρήτης, και έγινε ιδιαίτερα αισθητό σε Κρήτη και Ρόδο, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Προειδοποίηση για τσουνάμι από το 112 – Χωρίς ζημιές ή τραυματισμούς

Αμέσως μετά τη δόνηση, εκδόθηκε προληπτική προειδοποίηση για τσουνάμι από την υπηρεσία 112, καλώντας τους πολίτες να απομακρυνθούν από τις ακτές και να βρίσκονται σε επαγρύπνηση. Η ειδοποίηση λειτούργησε προληπτικά, χωρίς να αναφερθούν παλιρροϊκά φαινόμενα.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν καταγραφεί τραυματισμοί ή σοβαρές υλικές ζημιές, ενώ οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της μετασεισμικής δραστηριότητας.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ