19.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Κλιμάκιο μηχανικών στα Τοπόλια για το σοβαρό ατύχημα που οδήγησε την 34χρονη στη ΜΕΘ

Ημερομηνία:

Κλιμάκιο μηχανικών της Αντιπεριφέρειας Χανίων χθες το πρωί, κατόπιν εντολής του αντιπεριφερειάρχη κ. Απόστολου Βουλγαράκη, πηγε στην περιοχή των Τοπολίων προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία στο σημείο που πραγματοποιήθηκε το ατύχημα που οδήγησε στον σοβαρό τραυματισμό μιας 34χρονη γυναίκας Το κλιμάκιο των μηχανικών αναμένεται να συντάξει τεχνική έκθεση ενώ υπενθυμίζεται ότι ο δρόμος που οδηγεί από τα Τοπόλια στο Ελαφονήσι είχε δοθεί πάλι στην κυκλοφορία για τους καλοκαιρινούς μηνες

Στο δρόμο πραγματοποιουνται έργα αντιστήριξης με την τοποθέτηση πλεγμάτων, καθώς και στο παρελθόν είχαν αναφερθεί καταπτώσεις βράχων ωστόσο το περιστατικό που οδήγησε την 34χρονη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων, ενδεχομένως να οδηγήσει σε επανακλείσιμο του δρόμου.

Οι αιτιάσεις της Αντιπεριφέρειας Χανίων

Από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολου Βουλγαράκη, ανακοινώνεται ότι, ύστερα από το ατύχημα που συνέβη στο δρόμο των Τοπολίων, κλιμάκιο από Μηχ/κούς της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Χανίων πραγματοποίησαν αυτοψία και διαπίστωσαν ότι το ατύχημα δεν συνδέεται με τις εργασίες του χώρου κατασκευής του έργου αντιστήριξης πρανών και οφείλεται σε πτώση μικρού λίθου κάτω από τους προστατευτικούς φράκτες, που προκάλεσε  ανεπιτήρητο ποίμνιο.

Επίσης επισημαίνουν ότι κανένα από τα μέτρα ασφαλείας τα οποία είχαν ληφθεί παλαιότερα πριν την έναρξη του έργου για την αποφυγή ατυχημάτων από την ρίψη λίθων δεν έχει απομακρυνθεί μέχρι σήμερα από την περιοχή.

Τέλος, ανακοινώνεται ότι η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Χανίων θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την διακοπή της κυκλοφορίας στο παραπάνω τμήμα λόγω αδυναμίας αστυνόμευσης της ανεξέλεγκτης βόσκησης.

Στην εντατική νεαρή κοπέλα από το ατύχημα

Μάχη για τη ζωή της στην Εντατική Μονάδα του Νοσοκομείου Χανίων δίνει νεαρή κοπέλα η οποία ήταν επιβάτης στο αυτοκίνητο που χτυπήθηκε όταν μικρός βράχος αποκολλήθηκε και έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο λίγο πριν τη σήραγγα στα Τοπόλια Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι οι δύο τραυματίες από το απίστευτο ατύχημα δεν κινδύνευαν όμως δυστυχώς αυτό δεν ισχύει για τη νεαρή η οποία αφού διεκομίσθη στο Τμήμα Επειγόντων περιστατικών του Ιδρύματος, μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ όπου παραμένει νοσηλευόμενη.

Το ατύχημα, σημειώθηκε λίγο πριν το φαράγγι στα Τοπόλια, στις 8:45 περίπου της Κυριακής και ενώ στο αυτοκίνητο επέβαιναν 4 άτομα.

Ο μικρός βράχος που αποκοκλλήθηκε έσπασε μέρος από τον γυάλινο ουρανό του αυτοκινήτου, το οποίο ευτυχώς δεν ανετράπη από την πορεία του.

Στο σημείο έσπευσε πυροσβεστικό όχημα για τον απεγκλωβισμό των επιβαινόντων, η αστυνομία καθώς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Από το ατύχημα έχει τραυματιστεί και ένα ακόμη άτομο το οποίο ευτυχώς δεν κινδυνεύει.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ερντογάν διακόπτει τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ – Κατηγορεί τις ΗΠΑ για υποκρισία

Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εξαγωγές και εισαγωγές από και προς...

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Οι πρώτοι μήνες νοσηλείας, τα “γιατί” που τη βασάνιζαν και το κύμα αγάπης

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή της ΕΡΤ...

Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω 52.800 κροτίδες – Συνελήφθη ο κάτοχος τους

Συνελήφθη σήμερα (02.05.2024) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου...