13.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στην Εφορία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων

Ημερομηνία:

Στην  Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και στην Εφορία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων περιόδευσε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Αλέκο Μαρινάκη, υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Χανίων με τον συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης.

O Αλέκος Μαρινάκης στη συζήτηση με τους εργαζόμενους τόνισε ότι τα προβλήματα που βιώνουν καθημερινά όπως οι απολύσεις, περικοπές μισθών είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής που πηγάζει από τις επιταγές της ΕΕ και έχει στόχο την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την παράδοσή τους στον μεγάλο κεφάλαιο, και στον τομέα του πολιτισμού. Με απανωτά «χτυπήματα» αποτελειώνεται ό,τι απόμεινε από τις δημόσιες δομές προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς. Το «σπάσιμο» της αποκλειστικότητας του κράτους στους αρχαιολογικούς χώρους παραδίδει τον πολιτιστικό πλούτο της χώρας στο «πολιτιστικό» κεφάλαιο, κάτι που θα έχει συνέπειες και στην πρόσβαση του λαού στην πολιτιστική του κληρονομιά.

Παράλληλα ανέδειξε την ανάγκη για την ολοκλήρωση της χρηματοδότησης και τη συνέχεια των ανασκαφών στο αρχαίο Θέατρο Άπτερας, για την προστασία και ανάδειξη του Βυζαντινού Μεσαιωνικού Τείχους των Χανίων και ολόκληρης της Παλιάς Πόλης, για να μπει στα μνημεία της Ουνέσκο, για την θεσμοθέτηση και εφαρμογή της μελέτης Ρωμανού – Καλιγά, για την άμεση ολοκλήρωση των εργασιών και των μέτρων προστασίας στον χώρο της αρχαίας Κυδωνίας στο Λόφο Καστελίου της Παλιάς Πόλης καθώς και την ανάδειξη των μνημείων σε όλο το νομό .

Κάλεσε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να αποτελέσει κριτήριο ψήφου η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, να αντιπαλέψουν την υποβάθμισή της και παράδοση της στο κεφάλαιο. Μόνη εγγύηση γι’ αυτό είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ παντού, στις εκλογές και στον αγώνα.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναυάγιο στη Χρυσή: Δε φτάνουν οι θάλαμοι στα ψυγεία του νεκροτομείου για τους νεκρούς

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη Στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου θα μεταφερθούν...

Το ΠΑΣΟΚ «φρενάρει» τον Τσίπρα

Με την παρουσίαση του βιβλίου του στην Αθήνα και το θέατρο...