20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στη λαϊκή αγορά των Παχιανών – Συνάντηση και με αγρότες και κτηνοτρόφους

Ημερομηνία:

Κλιμάκιο τη ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της ΕΠ, βουλευτή του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο, πραγματοποίησε περιοδεία και συνάντηση με τους παραγωγούς και τους εμπόρους της Λαϊκής Αγοράς Παχιανών και την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Χανίων. Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχε επίσης, ο Αλέκος Μαρινάκης, περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης και ο Δημήτρης Ανθούσης, δημοτικός σύμβουλος Πλατανιά.

Τη συζήτηση με τους παραγωγούς και τους εμπόρους της Λαϊκής, που συνάντησε στην περιοδεία του το κλιμάκιο του ΚΚΕ, απασχόλησε το επικείμενο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. Οι εκπρόσωποι του Κόμματος κατέγραψαν την έντονη αντίθεση των παραγωγών στο νομοσχέδιο, που ουσιαστικά βάζει ανυπέρβλητα εμπόδια και ταφόπλακα στους παραγωγούς λαϊκών αγορών. Ο Μ. Συντυχάκης μετέφερε την επίσης έντονη αντίθεση του ΚΚΕ στο εν λόγω νομοσχέδιο και διαβεβαίωσε για την αμέριστη στήριξη του Κόμματος στα δίκαια αιτήματα των παραγωγών λαϊκών αγορών, καθώς και στον δίκαιο αγώνα που κάνουν, αγώνα επιβίωσης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο και την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Χανίων (ΕΟΑΣΧ), με αντικείμενο τους δασικούς χάρτες και συνολικά τη δασική πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης, που κινείται στη λογική της εμπορευματοποίησης της γης, παραδίδοντάς την στους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους και διευκολύνοντας την υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων, κυρίως σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στον Τουρισμό και τις Κατασκευές. Μια πολιτική και στρατηγική στόχευση στην οποία συγκλίνουν όλα τα κόμματα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΕΛΛ. ΛΥΣΗ, ΜΕΡΑ25), πλήν του ΚΚΕ που δεν αντιμετωπίζει τη γη ως εμπόρευμα.

Ο Μ. Συντυχάκης ενημέρωσε για τις θέσεις που έχει καταθέσει το ΚΚΕ, οι οποίες έχουν ως γνώμονα την υπεράσπιση των συμφερόντων των λαϊκών στρωμάτων και τόνισε πως το Κόμμα θα σταθεί αταλάντευτα στο πλευρό όλων όσων αγωνίζονται για το δίκιο τους.   

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...