16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Χανίων στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων

Ημερομηνία:

Με τη Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων, Πόπη Κασσιωτάκη Ψαρουδάκη βρέθηκε χθες κλιμάκιο στελεχών του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Χανίων, σχετικά με την αναστολή της λειτουργίας του ολοήμερου τμήματος στο Δημοτικό Σχολείο της Κουντούρας, στον Δήμο Καντάνου- Σελίνου.

Το κλιμάκιο συγκροτήθηκε από το μέλος της Κεντρικής Επιτροπήςτου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Χαριτάκη- Μακράκη Χρύσα, τον Αναπληρωτή Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων, Γιάννη Νικηφοράκη, τον Συντονιστή της Τοπικής Οργάνωσης Καντάνου-Σελίνου, Χαριτάκη Γιάννη, τον αναπληρωτή συντονιστή,Κιτρινορίνη Θανάση και την αναπληρώτρια του Τομέα Παιδείας, μέλος της Τοπικής Οργάνωσης Αποκορώνου και εκπαιδευτικό, Άννα Νεμπαυλάκη.

Έπειτα από διεξοδική συζήτηση με την κα. Ψαρουδάκη για την εξεύρεση πιθανών και άμεσων λύσεων, το κλιμάκιο των στελεχών του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Χανίων παρέδωσε υπόμνημα της Τοπικής Οργάνωσης Καντάνου – Σελίνου, στο οποίο αναφέρεται:

«Αξιότιμη κυρία Διευθύντρια,

Πριν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά χρειάστηκε να διεκδικήσουν οι γονείς στονΔήμο ΚαντάνουΣελίνου τα αυτονόητα για τα παιδιά τους, για ένα δωρεάν δημόσιο δημοτικό σχολείο στο οποίο οι μαθητές θα μπορούν να φοιτούν ξεχωριστά στην Α΄ τάξη, στη Β΄,στη Γ΄, στη Δ΄, στην Ε΄ και στη Στ΄ για περισσότερα από ένα σχολεία.

Το Δημοτικό σχολείο Καντάνου, ωστόσο, δεν είχε την ίδια τύχη και υποβαθμίστηκεπαρά τις αλλεπάλληλες διεκδικήσεις των γονέων στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων.

Η Υπουργός Παιδείας ξεκίνησε το σχολικό έτος με δηλώσεις για αναβαθμισμένα ολοήμερα προγράμματα διάρκειας έως τις 17:30 μ.μ., όπου οι μαθητές θα απολάμβαναν μία επιπλέον ώρα με ρομποτική,εικαστικά ή και άλλες ζηλευτές για την επαρχίαδραστηριότητες,ενώ παράλληλα θα ήταν πιο κοντά στο εργασιακό ωράριο των γονιών και θα υποστήριζε με αυτό τον τρόπο την οικογένεια.

Στην επαρχία Σελίνου παρά το ενδιαφέρον της σχολικής μας κοινότητας, γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών υπήρξαν από την αρχή της σχολικής χρονιάς πολλές παραλήψεις (π.χ.η απουσία λεωφορείου για την επιστροφή των μαθητών δεν είχε προβλεφθεί).

Ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα αφορά το ολοήμερο πρόγραμμα στο Δημοτικό σχολείο Κουντούρας, το οποίο ξεκίνησε την λειτουργία τουκαιμάλισταμε δύο τμήματα. Η διάρκεια του έπρεπε να είναι κανονικά έως τις 16:00μ.μ. Περίπου μία εβδομάδα πριν, η ώρα αυτή τροποποιήθηκε για τις 15:00μ.μ. για να φτάσουμε τη ΔΕΥΤΕΡΑ, 23/10/2023 να ενημερωθούν οι γονείς ότιθα ανασταλεί εντελώς η λειτουργία του ολοήμερου προγράμματος και η λήξη και αποχώρηση μαθητών θα γίνεται στη 13.15μμ.

Κυρία διευθύντρια,

Σε μια περιοχή που οι οικογένειες εργάζονται μέχρι την δύση του ηλίου (θερμοκηπιακές καλλιέργειες, ελαιοσυλλογή, η οποία κρατά λόγω της ποικιλίας της τσουνάτης ελιάς μέχρι τα τέλη Απρίλιουκαι λόγω της τοποθεσίας της συγκεκριμένης ποικιλίας σε χωριά πέριξ της Κουντούρας,απαιτείται 1 και πλέον ώρα διαδρομής),είναι επιτακτική ανάγκη να δοθεί ΑΜΕΣΑ λύση και να λειτουργήσει ξανά απρόσκοπτα το πρόγραμμα του ολοήμερου σχολείου

Η Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Δήμου Σελίνου – Καντάνου

  • XAΡΙΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ
  • ΚΙΤΡΙΝΟΡΙΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ – ΑΝ. ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ – ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ
  • ΤΖΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ – ΥΠ. ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ
  • ΔΑΜΟΡΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ – ΜΕΛΟΣ
  • ΣΙΩΠΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΥΠΟΥ».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...