27.8 C
Chania
Thursday, October 3, 2024

Κλιμάκωση της γαλάζιας πίεσης: Ο Βλάχος καλεί τον Χατζηδάκη στη Βουλή για τα κόκκινα δάνεια

Ημερομηνία:

Αυξάνεται διαρκώς η πίεση μελών της Κ.Ο. της ΝΔ προς την κυβέρνηση, με τους βουλευτές να ανακινούν «καυτά» ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών.

Μία ημέρα μετά την ερώτηση 8 βουλευτών προς τους υπουργούς Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, και Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης για τους χαμηλοσυνταξιούχους, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Γιώργος Βλάχος, επανέρχεται στην πρωτοβουλία των «11» για τα κόκκινα δάνεια και καλεί τον αρμόδιο υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, να απαντήσει και… προφορικά στη Βουλή.

Στην επίκαιρη ερώτησή του ο βουλευτής, μάλιστα, σημειώνει προς τον υπουργό ότι «μετά την απάντησή σας στην κοινή ερώτηση με άλλους συναδέλφους σχετικά με την προστασία των δανειοληπτών, ερωτήματα που θέσαμε δεν έλαβαν απάντηση, αλλά και νέα που δημιουργήθηκαν, αφού ταυτόχρονα γινόμαστε αποδέκτες νέων αιτημάτων των πολιτών» και ρωτάει αν «υπάρχει η βούληση από μέρους του Υπουργείου σας για νέες παρεμβάσεις προκειμένου να επιτευχθεί ισορροπία και δικαιοσύνη μεταξύ Τραπεζών – Funds και δανειοληπτών κλείνοντας οριστικά ένα κρίσιμο κοινωνικό και οικονομικό θέμα που άνοιξε η κρίση με ευθύνη και των δυο πλευρών».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Βλάχος και άλλοι δέκα βουλευτές της ΝΔ (μεταξύ αυτών και ο διαγραφείς Μάριος Σαλμάς) είχαν θέσει σχετικό ερώτημα προς τον Κ. Χατζηδάκη. Μάλιστα, παρότι ο υπουργός απάντησε σύντομα, οι βουλευτές θεωρούν ότι τα ερωτήματα που έθεσαν παρέμειναν αναπάντητα και πιέζουν για πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση.

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρώτη ομάδα Κηπουρών Τοπίου στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

Ολοκληρώθηκε η πρακτική άσκηση των σπουδαστών και σπουδαστριών της...

Σε λειτουργία το πρώτο Κ.Δ.ΑΠ ΑμεΑ του Δήμου Χανίων

Ξεκινά από τις αρχές Νοεμβρίου η λειτουργία του πρώτου Κέντρου...

Αλικαρνασσός: Ισόβιτες, υπόδικοι και πλημμεληματικοί όλοι μαζί

Είχαμε γράψει εδώ και καιρό πόσο ασφυκτικές είναι πλέον...