29.8 C
Chania
Monday, July 1, 2024

Κλιματική Αλλαγή και Δημοσιογραφία στην Κρήτη: Νέοι δρόμοι για την Ενημέρωση

Ημερομηνία:

Θεματικά Εργαστήρια για Δημοσιογράφους διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης με τίτλο «Κλιματική Αλλαγή και Δημοσιογραφία στην Κρήτη: Νέοι δρόμοι για την Ενημέρωση» την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 από τις 9:00 έως τις 12:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Χανίων.

Η σχετική πρωτοβουλία πάρθηκε καθώς η Κλιματική αλλαγή θεωρείται σήμερα ως η κύρια παγκόσμια πρόκληση και μία από αυτές που επηρεάζουν το μέλλον της Ευρώπης και την καθημερινή ζωή και υγεία των ευρωπαίων πολιτών. Για την αντιμετώπιση του επείγοντα χαρακτήρα της, η ΕΕ έθεσε τον αναγκαίο στόχο της Κλιματικής Ουδετερότητας με κύριους και επιμέρους στόχους οι οποίοι φτιάχνουν ήδη το μέλλον της ΕΕ σε ένα νέο κοινωνικό, οικονομικό και νομικό περιβάλλον. Η νέα αυτή δυναμική πραγματικότητα δημιουργεί νέα δεδομένα σε όλα τα πεδία.

Το workshop έχει διάρκεια 3 ωρών, με αριθμό συμμετεχόντων έως 15 και θα πραγματοποιηθεί από την Πρέσβειρα του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα και Πολιτικό Επιστήμονα Δρ. Αλεξάνδρα Πολιτάκη.

Μερικά από τα ερωτήματα που θα επεξεργαστούν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου αφορούν τα εξής:

Τι δημοσιογραφία χρειαζόμαστε για να «μιλήσουμε» για την Κλιματική αλλαγή; Ποιες πηγές αναζητούμε και που; Πώς κάνουμε αντιληπτή την Κλιματική αλλαγή από το επίπεδο των ευρωπαϊκών πολιτικών και αποφάσεων στην καθημερινή ζωή της τοπικής κοινωνίας; Πώς στοχεύουμε στην αναγκαία αλλαγή στάσεων και συμπεριφορών, αλλά και συμμετοχή δημοτών και πολιτών;

Σύντομο Βιογραφικό: Η Αλεξάνδρα Πολιτάκη κατέχει διδακτορικό τίτλο στις Πολιτικές Επιστήμες (ΑΠΘ) με μεταπτυχιακές σπουδές (Master) στην Πολιτική Φιλοσοφία και τις Κοινωνικές Θεωρίες (ΑΠΘ). Ασχολείται με τις κοινωνίες σε κατάσταση κρίσης, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την αστική ευαλωτότητα και την εξαναγκασμένη μετακίνηση. Έχει εργαστεί σε Οργανισμούς των Ηνωμένων Εθνών καθώς και σε Διεθνείς & Ελληνικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις σε αποστολές στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Μέρος της ερευνητικής της εργασίας έχει παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια, ενώ άρθρα και συνεντεύξεις της φιλοξενούνται στα Διεθνή και Ελληνικά ΜΜΕ. Το 2022 πιστοποιήθηκε ως Πρέσβειρα του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα στην Ελλάδα (European Climate Pact Ambassador), τίτλο που διατηρεί έως σήμερα.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χανιά: Εγκαινιάζεται η έκθεση σύγχρονης τέχνης της Barbara Knight

Η Αίθουσα Τέχνης Match More σε συνεργασία με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης...

Ζάκυνθος: Το νησί καιγόταν αλλά αυτόι συνέχιζαν το γλέντι στο πανηγύρι

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα βίντεο στα social media...

«SOS Τροχαία Εγκλήματα»: Η Ελλάδα και πάλι πρωτοπόρος στα τροχαία εγκλήματα στην Ευρώπη

ΗΕλλάδα με 621 θανάτους το 2023 από τροχαία κατατάσσεται στην 26η θέση ανάμεσα...