14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

ΚΝΕ Χανίων: Εδώ και τώρα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής των μαθητών!

Ημερομηνία:

Η Τ.Ο Χανίων της ΚΝΕ χαιρετίζει τους εκατοντάδες μαθητές που αγωνίζονται για ασφαλή σχολεία με αποφάσεις των μαθητικών συμβουλίων και των γενικών τους συνελεύσεων. Όπως αναφέρει:

«Ο αγώνας των μαθητών που αγωνίζονται για το σχολείο των αναγκών τους είναι δίκαιος».

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

Με την έναρξη των μαθημάτων χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο, τα σχολεία έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερ-μετάδοσης του ιού. Κλείνουν τμήματα, γιατί πάνω από τους μισούς μαθητές έχουν κολλήσει. Στη πλειοψηφία των σχολείων το προσωπικό στη καθαριότητα είναι ελάχιστο με αποτέλεσμα και να ξεζουμίζονται οι εργαζόμενοι και τα σχολεία να μην απολυμαίνονται όπως θα έπρεπε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το σχολικό συγκρότημα με 3ο-4ο Γυμνάσιο όπου απασχολούνται μόλις 2 καθαρίστριες!Στο ΕΠΑΛ Κισσάμου δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα το στέγαστρο με αποτέλεσμα οι μαθητές να μη μπορούν να βγαίνουν από τις αίθουσες τις μέρες με κακοκαιρία αλλά να συνωστίζονται μέσα σε αυτές.Στο ΓΕΛ του Κουμπέ υπάρχει τάξη μαθητών που δεν έχουν τη δική τους αίθουσα με αποτέλεσμα οι μαθητές για να κάνουν μάθημα να περιφέρονταιστις αίθουσες των τάξεων που έχουν Γυμναστική!

Σε κανένα σχολείο δεν υπάρχει προσωπικό με ευθύνη του ΕΟΔΥ που να διεξάγει μαζικά δωρεάν rapidtest σε μαθητές και καθηγητές.Τη Παρασκευή 28/01 στο ΓΕΛ Κισσάμου διαγνώστηκαν 22 κρούσματα σε 8 διαφορετικά τμήματα και οι υπόλοιποι μαθητές αναγκάστηκαν να πληρώσουν για rapidtestεπειδή το Κ.Υ βρίσκεται στο «κόκκινο», ενώ δεν πήγε κανένα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Σε άλλα σχολεία οι μαθητές είτε πληρώνουν για τα testείτε στέλνονται να περιμένουν σε ατελείωτες ουρές. Σε όλα τα σχολεία εφαρμόζεται το απαράδεκτο πρωτόκολλο υπερμετάδοσης του ιού όπου πρέπει να νοσήσουν το 50% +1 μαθητές για να κλείσει το τμήμα.

Η κυβέρνηση επιλέγει να συνεχίζει να εφαρμόζει το απαράδεκτο μέτρο της ΕΒΕ.Κόβει τα όνειρα χιλιάδων μαθητών αντί να πάρει μέτρα για να καλύψει τα μορφωτικά κενά που δημιουργήθηκαν το προηγούμενο διάστημαμε κατάλληλη και μελετημένη προσαρμογή της ύλης, με ενισχυτική διδασκαλία. Επιλέγει να βάλει σε εφαρμογή την Τράπεζα Θεμάτων στο Λύκειο με εκατοντάδες θέματα ανά μάθημα. Πρακτικά οι μαθητές, με συσσωρευμένα κενά δύο χρόνων webex, έχουν γυρίσει στο σχολείο και τρέχουν να “βγάλουν” θέματα εξετάσεων.

Οι μαθητές όλο το προηγούμενο διάστημα κινητοποιήθηκαν ζητώντας μέτρα προστασίας στα σχολεία τους. Όμως η κυβέρνηση αντί να ακούσει τα αιτήματα των μαθητών επέλεξε να εφαρμόσει την «ανοσία της αγέλης». Θεωρούν κόστος τα ουσιαστικά μέτρα που απαιτούνται ώστε μαθητές και καθηγητές να βρίσκονται σε ένα ασφαλές σχολείο.Τα νούμερα δε λένε ψέματα. Οι δαπάνες για την Παιδεία έχουν μειωθεί κατά 1,8 δισ. ευρώ στα τελευταία 11 χρόνια. Αυτό θέλει να κρύψει η κυβέρνηση της ΝΔ όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ που συνέχισε τη μειωμένη χρηματοδότηση στα σχολεία. Γιατί παρά τις κοκορομαχίες τους και οι δύο υπερασπίζονται το σχολείο που κόβει τα όνειρα σε χιλιάδες μαθητές, που εξοντώνει αντι να μορφώνει.

Το «επιτελικό κράτος» που διαφημίζει συνεχώς η κυβέρνηση είναι παντελώς ανίκανο να καλύψει τις ανάγκες του λαού. Αυτό φάνηκε και με τη κακοκαιρία των τελευταίων ημερών όπου επικράτησε ένα απίστευτο «μπάχαλο» στα σχολεία.Σε πολλά σχολεία του νομού μας όλη αυτή τη περίοδο τα μαθήματα γίνονται χωρίς θέρμανση!Το υπ. Παιδείας να αναλάβει τώρα τις ευθύνες του και να λύσει το ζήτημα της θέρμανσης σε όλα τα σχολεία όπως και τις απαραίτητες επισκευές.

Το υπ. Παιδείας μέχρι στιγμής αντί να απαντήσει στα δίκαια αιτήματα των μαθητών οργανώνει την καταστολή των αγώνων τους.Είναι χαρακτηριστική η οδηγία τουΓενικού Γραμματέα του υπ. Παιδείας προς τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, να ασκήσουν πίεση για τη λήξη των μαθητικών καταλήψεωνκαιόπου συνεχίζεται η κατάληψη  να αναζητήσουν τρόπους πραγματοποίησης διαδικτυακών μαθημάτων. Σε πολλά σχολεία αξιοποιείται ήδη το webex για τη τρομοκράτηση των μαθητών.Η τρομοκρατία όμως σπάει στη πράξη από το μαζικό, συλλογικό και οργανωμένο αγώνα των μαθητών.

Η ΚΝΕ απευθύνεται σε όλους τους μαθητές του νομού μας που προβληματίζονται και λέει καθαρά:

Τα αιτήματα των μαθητών είναι δίκαια γιατί πατάνε πάνω στην ανάγκη τους να μορφωθούν σε ένα σχολείο που θα προστατεύει την υγεία τους.Οι μαθητές έχουν τη δύναμη να ακουστούν δυνατά σε όλη τη κοινωνία τα δίκαια αιτήματα τους, να επιβάλουν τα σχολεία τους να είναι ασφαλή, να τους μορφώνουν και όχι να τους εξοντώνουν.Έχουν τη δύναμη με το συντονισμένο αγώνα τους να επιβάλουν προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού για να αραιωθούν οι σχολικές τάξεις, να γίνονται συχνά και δωρεάν τεστ μέσα στις σχολικές μονάδες με ευθύνη του ΕΟΔΥ, να μην εφαρμοστούν οι απαράδεκτες αλλαγές με την ΕΒΕ και τη Τράπεζα Θεμάτων που κάνουν το σχολείο ακόμα πιο εξοντωτικό. Η ΚΝΕ καλεί τους μαθητές, μαζί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να οργανώσουν ακόμη πιο αποφασιστικά και δυναμικά τον αγώνα τους για το δικαίωμά τους στη μόρφωση και την προστασία της υγείας τους.

Συναντιόμαστε στον αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση!

Το σχολείο των σύγχρονων αναγκών μας δε βρίσκεται στη κοινωνία της αδικίας, τον καπιταλισμό. Οι μαθητές μπορούν να συναντηθούν με τη ΚΝΕ και το ΚΚΕ στον αγώνα για μια κοινωνία που τα όνειρα για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και αδικία θα μπορέσουν να γίνουν πραγματικότητα. Στον αγώνα για το σοσιαλισμό – κομμουνισμό.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...