25.8 C
Chania
Friday, May 17, 2024

Κοινή ανακοίνωση γονέων και καθηγητών για τα οξυμένα προβλήματα των σχολείων

Ημερομηνία:

Με κοινή ανακοίνωσή τους μετά τη χθεσινή παράσταση διαμρτυρίας στην διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η ΕΛΜΕ και η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων δήμου Χανίων αναφέρονται στα οξυμένα προβλήματα της εκπαίδευσης στα Χανιά και γενικότερα.

Αναλυτικά σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρουν:

“Πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας γονέων και εκπαιδευτικών στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων για τα οξυμμένα προβλήματα της εκπαίδευσης. Κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας έγινε συνάντηση με τον αναπληρωτή διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Ανδρεαδάκη όπου παρουσιάστηκαν τα προβλήματα και ιδιαίτερα αναφέρθηκαν τα εξής:

  1. Οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό γενικής παιδείας αλλά και εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής και ειδικό βοηθητικό προσωπικό.
  2. Οι ελλείψεις σε σχολικά βιβλία τόσο στα Γυμνάσια όσο και στα Λύκεια αλλά ιδιαίτερα στα ΕΠΑΛ . Η προσπάθεια κάλυψης των ελλείψεων γίνεται με παλαιές εκδόσεις βιβλίων των οποίων το περιεχόμενο είναι αναντίστοιχο με την διδακτέα ύλη.
  3. Η ανάγκη να καταργηθεί η υποχρέωση των αποφοίτων των ΕΠΑΛ να διδάσκονται ξανά τα μαθήματα Γενικής Παιδείας όταν αποφασίσουν να φοιτήσουν ξανά για την λήψη πρόσθετης ειδικότητας
  4. Την ανάγκη για άμεση έναρξη της πρόσθετης και ενισχυτικής διδασκαλίας και της παράλληλης στήριξης των μαθητών
  5. Σαν συνέπεια όλων των ανωτέρω προβλημάτων αλλά και σαν αποτέλεσμα της άνισης παροχής παιδείας, να καταργηθεί η τράπεζα θεμάτων που εξοντώνει τους μαθητές και τις οικογένειές τους και διαλύει την εκπαιδευτική διαδικασία θρέφοντας την παραπαιδεία.

Ο κ. Ανδρεαδάκης δεσμεύτηκε να προωθήσει τα αιτήματα στο Υπουργείο Παιδείας.”

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατά 11 βαθμούς ανέβηκε η θερμοκρασία στο Ρέθυμνο σε 90 λεπτά!

Από τους 19 στους... 30 "σκαρφάλωσε" ο υδράργυρος στο...

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Χανίων για την 83η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Από τον Δήμο Χανίων γνωστοποιούνται οι κεντρικές εκδηλώσεις, που...

Κυβερνητική σύγχυση: Ο Άδωνις Γεωργιάδης προεξοφλεί κίνηση Μητσοτάκη για κατάργηση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Σε επικίνδυνα παιχνίδια για τον χειρισμό κρίσιμων εθνικών θεμάτων, όπως το μέτωπο...

Ιδρυτική διακήρυξη της Πρωτοβουλίας Σφακίων ενάντια στην εγκατάσταση αιολικής ΒΑΠΕ

Σφακιανοί προχώρησαν στη δημιουργία πρωτοβουλίας ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννήτριων. Στην...