23.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Κοινοβουλευτικός μαραθώνιος για την ψήφιση του 3ου Μνημονίου

Ημερομηνία:

Στις 9.30 το πρωί ξεκίνησαν στη Βουλή οι διαδικασίες για την επικύρωση της συμφωνίας Ελλάδας – πιστωτών.

Αρχικά η συζήτηση πραγματοποιείται στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής όπου υπήρξε και ένταση με αφορμή τον χρόνο ομιλίας των βουλευτών και το χρόνο λήξης της συνεδρίασης καθώς το λόγο ζήτησαν 83 συνολικά βουλευτές.

Θα ακολουθήσει – και αφού συνεδριάσει η Διάσκεψη των προέδρων και υπάρξει η σχετική ημερήσια διάταξη – η διαδικασία της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής και η ψηφοφορία το πιθανότερο τις μεταμεσονύχτιες ώρες.

Οι αναμενόμενες απώλειες

Την ίδια ώρα σχεδόν βέβαιο ότι θα καταψηφίσουν είναι οι:

Αγλαϊα Κυρίτση, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γιάνης Βαρουφάκης, Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρης Στρατούλης, Κωνσταντίνος Ήσυχος, Δημήτρης Κοδέλας, Κωνσταντίνος Ζαχαριάς, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλειος Χατζηλάμπρου, Γιάννης Σταθάς, Αθανάσιος Σκούμας, Θωμάς Κώτσιας, Κωνσταντίνος Λαπαβίτσας, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Λίτσα Αμανατίδου, Ηλίας Ιωαννίδης, Αλεξάνδρα Τσανάκα, Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, Στέφανος Σαμοϊλης, Ραχήλ Μακρή, Ευγενία Ουζουνίδου, Ιωάννης Ζερδελής, Κωνσταντίνος Δελημήτρος, Θανάσης Πετράκος, Ελένη Ψαρρέα, Στάθης Λεουτσάκος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ζήσης Ζάννας, Βασίλης Κυριακάκης.

Το βλέμμα του Μεγάρου Μαξίμου είναι στραμμένο στα «παρών» της τελευταίας ψηφοφορίας και συγκεκριμένα στους: Ηρώ Διώτη, Κωνσταντίνο Δερμιτζάκη, Δανάη Τζήκα, Νίνα Κασιμάτη και Βασιλική Λέβα.

Στις νέες διαρροές, εκτός απροόπτου, φαίνεται πως πρέπει να προστεθεί ο βουλευτής Δράμας Χρήστος Καραγιαννίδης που εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την συμφωνία.

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Ανατρεπτική Συνεργασία: Θα μας βρουν μπροστά τους! Η πρόκληση με τον Μιχαλολιάκο δεν θα περάσει!

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Ανατρεπτική Συνεργασία: Το βούλευμα του Συμβούλιου Πλημμελειοδικών...

Μαργαρίτες Ρεθύμνου: Ενα χωριό σαν κομμένο καρέ από ταινία της Φίνος

Οι Μαργαρίτες, πέρα από τη ρομαντική διάθεση που πιθανόν...

Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου στο Ηράκλειο

Ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και εκ νέου Υποψήφιος,...

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Πλατανιά για τον θάνατο του Φοίβου Ιωαννίδη

Ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, στο άκουσμα της απώλειας...