12.6 C
Chania
Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου, 2026

Κοινωνική ατζέντα με φοροελαφρύνσεις μετά την έξοδο συζήτησε το Π.Σ. του ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Η ατζέντα της επόμενης περιόδου από τη ΔΕΘ και μετά συζητήθηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε το πρωί της Τρίτης υπό τον πρωθυπουργό και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην τρίωρη συνεδρίαση τονίστηκε ότι ανοίγονται μεγάλες δυνατότητες για την οικονομία από εδώ και στο εξής οι οποίες θα πρέπει να αξιοποιηθούν, ενώ συζητήθηκαν οι πολιτικές κατευθύνσεις σχετικά με το πώς θα κατανεμηθεί ο δημοσιονομικός χώρος του 2019.

Ειδικότερα, σύμφωνα με κομματικές πηγές, οι όποιες παρεμβάσεις υπέρ διαφόρων κοινωνικών ομάδων, θα γίνουν με δεδομένη την υπέρβαση των περίπου 750 εκατ. ευρώ που καταγράφονται στο Μεσοπρόθεσμο.

Οι σχετικές συζητήσεις αναμένεται να συνεχιστούν στα κομματικά και κυβερνητικά όργανα ενώ το οικονομικό επιτελείο αναμένεται εξειδικεύσει και να ποσοτικοποιήσει μέτρα και πρωτοβουλίες με κοινωνικό πρόσημο για την περίοδο που ανοίγεται μετά την έξοδο από το πρόγραμμα.

Πιο συγκεκριμένα, ο τρόπος των παρεμβάσεων αυτών θα καθοριστεί σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο το οποίο θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να καθοριστούν αυτές οι παρεμβάσεις, τις οποίες αναμένεται να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

Πρόκειται, μεταξύ άλλων για φοροελαφρύνσεις υπέρ του κοινωνικού συνόλου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Κεντρική Επιτροπή πιθανότατα θα συνέλθει αργότερα, περί τα τέλη Αυγούστου.

topontiki.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι έφηβοι χρησιμοποιούν τα AI chatbot όχι -μόνο- γι’ αυτό που νομίζεις

Η πλειονότητα των εφήβων δηλώνει ότι χρησιμοποιεί chatbot τεχνητής νοημοσύνης (AI), με περίπου τρεις...

“Με πυροβόλησαν και με άφησαν πεθαμένο” – Συγκλονίζει ο κτηνοτρόφος για την επίθεση στο Ρέθυμνο

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη βάναυση επίθεση σε βάρος κτηνοτρόφου, που σημειώθηκε...

Η τράπεζα Edmond de Rothschild “παρακολουθεί την κατάσταση” μετά τις αποκαλύψεις για Έπσταϊν

Η τράπεζα Edmond de Rothschild στη Γενεύη, η οποία συγκλονίζεται από τις αποκαλύψεις...

Τέσσερις νεκροί από πυρά της ακτοφυλακής της Κούβας προς αμερικανικό ταχύπλοο

Η ακτοφυλακή της Κούβας πυροβόλησε και σκότωσε τέσσερις ανθρώπους...