21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Πού μπορείτε να πάτε διακοπές

Ημερομηνία:

Αυξημένος κατά 5 εκατομμύρια ευρώ δηλαδή από 30 σε 35 εκατομμύρια είναι φέτος ο προϋπολογισμός για τον κοινωνικό τουρισμό. Η πλατφόρμα ανοίγει στα τέλη Μαΐου, αρχές Ιουνίου με τους ενδιαφερόμενους να έχουν επιπλέον κίνητρα συμμετοχής, όπως είναι  η παροχή επιπλέον ακινήτων.

Πέρυσι, για πρώτη φορά, η επιδότηση καταλυμάτων ενισχύθηκε κατά 20% τον μήνα Αύγουστο, για να υπάρξει αυξημένη διαθεσιμότητα κατά την «αιχμή» της περιόδου των διακοπών. Η παροχή επιπλέον ακινήτων αναμένεται να επαναληφθεί και φέτος.

Να σημειωθεί πως όσοι ανήκουν στην κατηγορία ΑμεΑ μπορούν να πάρουν επιταγή κοινωνικού τουρισμού κάθε χρόνο, ενώ οι υπόλοιποι δικαιούχοι μπορούν χρόνο παρά χρόνο.

Παράλληλα, όσοι έχουν ακόμα στα χέρια τους επιταγές του προγράμματος 2021-2022 έχουν τη δυνατότητα να τις χρησιμοποιήσουν έως τις 31 Ιουλίου 2022, με τις επιταγές για το νέο πρόγραμμα 2022-2023 να ξεκινούν να ισχύουν από 1ης Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2021-2022 έχει διάρκεια 12 μήνες, από 01.08.2021 έως 31.07.2022.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού μπορούν να πάρουν μέρος και άνεργοι και εργαζόμενοι, ενώ οι δικαιούχοι ΑμεΑ ή οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει ωφελούμενο μέλος ΑμεΑ στην αίτησή τους μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα.

Οι υπόλοιποι δικαιούχοι μπορούν να παίρνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού χρόνο παρά χρόνο.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού απευθύνεται σε όσους/-ες:

Πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι/-ες 50 ημέρες εργασίας.

Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας).

Παροχές

Το πρόγραμμα αυτό παρέχει 6 διανυκτερεύσεις με πολύ μικρή ιδιωτική συμμετοχή, σε τουριστικά καταλύματα σε όλη την Ελλάδα.

"google ad"

Για συγκεκριμένες περιοχές, όπως η Λέσβος, η Λέρος, η Σάμος, η Χίος, η Κως και ο Έβρος, το 6ήμερο μπορεί να γίνει 10ημερο χωρίς καμία ιδιωτική συμμετοχή και επίσης περιλαμβάνει σημαντικές εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Αιτήσεις

Οι δικαιούχοι και οι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση.

Οι δικαιούχοι στις αιτήσεις τους δηλώνουν και τα ωφελούμενα μέλη τους.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη της αντίδραση μετά τα ισόβια – Σε κλάματα ξέσπασε η μητέρα της, αμίλητος ο Δασκαλάκης

Σε ισόβια καταδίκασε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τη Ρούλα Πισπιρίγκου για...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...