17.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών: Όταν τα κράτη δολοφονούν, η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών!

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση από το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών:

Η σφαγή που συντελείται στη Μέση Ανατολή και η πρόσφατη φασιστική επίθεση του τούρκικου κράτους ενάντια σε Κούρδους, Τούρκους, εργάτες, εργαζόμενους, διανοούμενους, γυναικείες οργανώσεις, νεολαιίστικα σχήματα είναι όψεις του ίδιου νομίσματος. Είναι μέρος του πολέμου ενάντια στα βασικά δικαιώματα, στη δημοκρατία και ελευθερία, ενός πόλεμο που διεξάγουν τα κράτη ενάντια στους λαούς.

Η καταλήστευση του υπόλοιπου κόσμου από τη Δύση όλα τα προηγούμενα χρόνια της “ανάπτυξης” και ο πόλεμος που γεννά τόσο πόνο, τόση προσφυγιά καταδεικνύουν το ρόλο των κρατών, την επίσημη, θεσπισμένη, κρατική τρομοκρατία που ασκείται πάνω στις φτωχές μάζες σε παγκόσμια κλίμακα από τις κυρίαρχες πολιτικοοικονομικές ελίτ. To συνεχές έγκλημα που συντελείται εδώ και χρόνια στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Οι ευρωπαϊκές συνθήκες κλειστών συνόρων και οι κυβερνήσεις των κρατών της ευρώπης-φρούριο δολοφονούν καθημερινά δεκάδες ανθρώπους στο δρόμο για την ειρήνη και την ελευθερία.

Η δε περίπτωση της Τουρκίας, με τον Ερντογάν και την κυβέρνησή του να μη διστάζουν να μετατρέψουν σε λίμνη αίματος την Τουρκία, στέλνει το μήνυμα σε εκατομμύρια αποδέκτες «μην εναντιώνεστε στο κράτος». Όπως αναφέρουν Τούρκοι και Κούρδοι πρόσφυγες σε ανακοίνωσή τους “Μέσα σε δευτερόλεπτα σκορπίστηκαν παντού ανθρώπινα μέλη και η αστυνομία εμπόδισε την έλευση των ασθενοφόρων ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούσε επιθέσεις. Η επίθεση αυτή δεν είναι απλή μία επίθεση, αλλά έχει χαρακτήρα μιας συνολικής επίθεσης ενάντια σε όλους τους λαούς, μειονότητες, εργάτες, εργαζόμενους και εκμεταλλευόμενα στρώματα που απαιτούν και διεκδικούν ελευθερία και δημοκρατία”.

Αναρωτιόμαστε:

Πόσο φόρο αίματος θα πληρώσουν ακόμα οι λαοί αναζητώντας και παλεύοντας για την αυτοδιάθεση τους;

Πόσο θα ανεχόμαστε την υποκρισία της διεθνούς κοινότητας;

Καλούμε όλες και όλους στην πορεία ενάντια στα σύνορα-no borders, την Παρασκευή 16-10 στην πλατεία αγοράς, στις 19.00.

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

Αλληλεγγύη στον τουρκικό και κουρδικό λαό

Είναι χρέος μας να σταματήσουμε τις δολοφονίες στα σύνορα!

Είναι χρέος μας να διευκολύνουμε τη διέλευση των μεταναστών/ριών και προσφύγων στην Ευρώπη. Ο αγώνας τους είναι αγώνας για ζωή και ελευθερία.

Τα σύνορα είναι χαρακιές στο σώμα του πλανήτη!

Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατολίσθηση στα Τοπόλια τραυματίζει ελαφρά μητέρα και παιδί

Σε συναγερμό τέθηκαν το πρωί της Κυριακής οι αρχές...

35χρονη τουρίστρια σώθηκε μετά από επιχείρηση διάσωσης στο Μπάλο

Μια 35χρονη τουρίστρια από τη Γερμανία διασώθηκε χθες το...

Ηράκλειο: Είχε γίνει η σκιά της και την τρομοκρατούσε!

Αρνούνταν να αποδεχθεί ότι η σχέση τους είχε πάρει...

Γαμήλια φωτογράφιση με παραδοσιακές… ινδικές φορεσιές και φόντο τον Κούλε!

Με καταγωγή από την Ινδία, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν οι ίδιοι...