23.8 C
Chania
Monday, September 16, 2024

Κολύμβηση: Δεύτερος στον κόσμο ο Κρητικός Βασίλης Κακουλάκης

Ημερομηνία:

Ο Βασίλης Κακουλάκης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα 3 χιλιομέτρων Knockout sprint, στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος μαραθώνιας κολύμβησης – μεγάλων αποστάσεων για τις κατηγορίες Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών (18/19 ετών), Εφήβων-Νεανίδων (16/17 ετών) και Παίδων-Κορασίδων (14/15 ετών), το οποίο διεξάγεται στο Αλγκέρο της Σαρδηνίας.

Ο αθλητής του Ωρίωνα Ηρακλείου έχασε στη… χεριά την πρώτη θέση, καθώς ολοκλήρωσε την προσπάθειά του σε 5 λεπτά και 54.50, μένοντας ελάχιστα πίσω από τον Ιάπωνα Καΐτο Τσουτζιμόρι που πήρε το χρυσό μετάλλιο με επίδοση 5:54.10. Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Γάλλος Σασά Βιλί με χρόνο 5:54.60).

Ο Κακουλάκης ήταν όγδοος στη δεύτερη προκριματική σειρά του αγωνίσματος (σ.σ. οι συμμετέχοντες κολύμπησαν 1500μ.) με 16:37.20, ενώ κατετάγη ένατος στον ημιτελικό (σ.σ. οι συμμετέχοντες κολύμπησαν 1000μ.) με 10:23.30 και πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό, όπου οι φιναλίστ κολύμπησαν 500 μέτρα.

Στα 3 χιλιόμετρα Knockout sprint, αγώνισμα που έκανε την «παρθενική» εμφάνισή του σε μεγάλη διοργάνωση, μετείχε και δεύτερος Έλληνας αθλητής και συγκεκριμένα ο Άγγελος Χριστοδούλου που έμεινε εκτός τελικού και κατετάγη 12ος. Ο αθλητής του ΚΟ Περιστερίου Γλαύκος ήταν όγδοος στην πρώτη προκριματική σειρά με επίδοση 16:38.10, ενώ τερμάτισε στην 12η θέση στον ημιτελικό με 10:23.90, μένοντας εκτός της δεκάδας που προκρίθηκε στον τελικό.

Έβδομη η Μακρή στα 3 χιλιόμετρα Knockout sprint Νέων Γυναικών

Η Γεωργία Μακρή κατέλαβε την έβδομη θέση στο αγώνισμα 3 χιλιομέτρων Knockout sprint Νέων Γυναικών, στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος μαραθώνιας κολύμβησης – μεγάλων αποστάσεων για τις κατηγορίες Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών (18/19 ετών), Εφήβων-Νεανίδων (16/17 ετών) και Παίδων-Κορασίδων (14/15 ετών), το οποίο διεξάγεται στο Αλγκέρο της Σαρδηνίας.

Η 18χρονη πρωταθλήτρια κολύμπησε τα 500 μέτρα του τελικού σε 6 λεπτά και 15.70 δευτερόλεπτα, μένοντας μακριά από τη «μάχη» για τα μετάλλια. Το χρυσό κατέκτησε η Αμερικανίδα Κλερ Γουάινσταϊν με επίδοση 5:50.80, η συμπατριώτισσά της, Μπρίνκλι Χάνσεν, πήρε το ασημένιο με χρόνο 6:00.00. Η Γαλλίδα Κλεμάνς Κοκορντανό πανηγύρισε το χάλκινο (6:02.00), καθώς ήταν η νικήτρια στη «μονομαχία» με τη Μίσα Οκουζόνο από την Ιαπωνία (6:03.00) για το τρίτο σκαλί του βάθρου.

Η Μακρή ήταν πέμπτη στην δεύτερη προκριματική σειρά του αγωνίσματος, όπου οι συμμετέχουσες κολύμπησαν 1500 μέτρα, και με επίδοση 17:56.20 πήρε το «εισιτήριο» για τον ημιτελικό. Εκεί κολύμπησε 1000 μέτρα, όπως και οι υπόλοιπες συμμετέχουσες, και κατετάγη όγδοη με χρόνο 11:15.50, παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο αγώνισμα υπήρχε και δεύτερη ελληνική συμμετοχή, με την Κάλια Κανόγκα να καταλαβάνει την 17η θέση στην δεύτερη προκριματική σειρά με 18:14.00 και να μένει εκτός της πρώτης δεκάδας που πήρε το «εισιτήριο» για τον ημιτελικό.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ ο «επίδοξος δολοφόνος» του Τραμπ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ εμφανίζεται ο...

Μεγάλη προσέλευση κόσμου στο STAVROS BLUE MOON | Φωτός

Η εκδήλωση "STAVROS BLUE MOON", που διοργανώθηκε από τον...

Υπερ-αδειοδότηση, υπερ-ανάπτυξη και πρωταθλητισμός στην εγκατάσταση έργων ΑΠΕ!

Της Βάννας Σφακιανάκη O Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ)...

Κρήτη: Έπιασαν τους απατεώνες που εξαπάτησαν ηλικιωμένη με λάφυρο χιλιάδες ευρώ

Σε μια επιτυχημένη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, εξιχνιάστηκε...