17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Κομισιόν: Mειώστε άμεσα κατά 15% την κατανάλωση φυσικού αερίου

Ημερομηνία:

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να είναι έτοιμη για το χειρότερο: την έλλειψη φυσικού αερίου τον επόμενο χειμώνα.

Καθώς η Ρωσία απειλεί να σταματήσει τις προμήθειες, η Επιτροπή παρουσίασε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης που εισάγει στόχους για την εξοικονόμηση ενέργειας.

«Η Ρωσία μας εκβιάζει, η Ρωσία χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο. Και επομένως σε κάθε περίπτωση, είτε πρόκειται για μερική, είτε για μεγάλη διακοπή του ρωσικού φυσικού αερίου, είτε για ολική διακοπή του ρωσικού φυσικού αερίου, η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη», είπε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Σε πρώτη φάση θα είναι σε εθελοντική βάση. Τα κράτη μέλη θα πρέπει να μειώσουν την κατανάλωση φυσικού αερίου κατά 15 % από την 1η Αυγούστου και για 8 μήνες.

Σε περίπτωση που η Ρωσία αποφασίσει να κλείσει εντελώς τη στρόφιγγα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορεί να κηρύξει “συναγερμό της Ένωσης”, πράγμα που σημαίνει ότι οι στόχοι εξοικονόμησης θα γίνουν υποχρεωτικοί.

Εν τω μεταξύ, τα δημόσια κτίρια και οι πολίτες καλούνται να περιορίσουν τη χρήση θέρμανσης και κλιματισμού.

«Πρέπει να έχουμε το φως αναμμένο σε άδεια κτίρια γραφείων ή σε βιτρίνες καταστημάτων όλη τη νύχτα; Πρέπει να έχουμε τον κλιματισμό ρυθμισμένο στους 20 βαθμούς; Φυσικά μπορεί να μειωθεί λίγο η άνεσή μας, αλλά μπορεί επίσης να μειωθεί πολύ η κατανάλωσή μας», συμπλήρωσε ο Φρανς Τίμερμανς, αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...