17.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Κομμουνιστές και αριστεροί υπουργοί

Ημερομηνία:

Γράφει ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Το 1990 υπουργός ΠΕΧΩΔΕ στη κυβέρνηση Τζανή Τζανετάκη {συγκυβέρνηση Συνασπισμού και Ν.Δ} ήταν το στέλεχος του Κ.Κ.Ε Κώστας Λιάσκας πολιτικός μηχανικός και επί σειρά ετών πρόεδρος του Τ.Ε.Ελλάδας. Ο κ. Λιάσκας λησμόνησε τότε ότι είναι υπουργός όλων των Ελλήνων {και των φτωχών και των άστεγων και εκείνων που μένουν με ενοίκιο } και τριπλασίασε εώς πενταπλασίασε τις άδειες οικοδομής των πολιτικών μηχανικών. Αυτό είναι ήθος στελέχους κόμματος που επαγγέλεται την “πάυση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο;” Η μήπως είναι καθαρά εγωιστική στάση ως εκπρόσωπος μιας προνομιούχας συντεχνίας με λόμπι στην βουλή που αδιαφορεί για τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα;Στην τωρινή κυβέρνηση ο υπουργός δικαιοσύνης{ΔΗΜΑΡ} κ. Αντώνης Ρουπακιώτης δεν παραλείπει σε κάθε συνέντευξη τύπου να μιλά ως πρώην πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αθήνας και να τάσεται εναντίον του ανοίγματος του επαγγέλματος των δικηγόρων.{Άλλο ισχυρό λόμπι της βουλής.}Σήμερα ανέφερε ότι θα επαναφέρει την παράσταση των δικηγόρων στα συμβόλαια, και την ελάχιστη αμοιβή. Ο νουνεχής πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης τον επανέφερε στην τάξη.
Η απελευθέρωση των επαγγελμάτων ίσως να μη φέρει ανάπτυξη αλλά είναι μια πράξη δικαιοσύνης, σε μια πολιτεία ισοτιμίας και ελεύθερου ανταγωνισμού, όπου δεν δίνει ιδιαίτερα προνόμια σε ορισμένα στρώματα εις βάρος των άλλων. Ο αξιότιμος και αξιόλογος υπουργός δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης έχει πει στους δημοσιογράφους ότι¨ “με λένε υπουργό των δικηγόρων αλλά δεν με νοιάζει.” Την κοινωνία όμως την νοιάζει για το ήθος των υπουργών της αριστεράς, που υποτίθεται ότι είναι κοινωνικά ευαίσθητοι. Δεν τους μίλησαν για την “Γυνάικα του Καίσαρα;”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας – Τι απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς επιβεβαίωσαν πως αποδέχθηκαν...

Σε Κρήτη και Αθήνα τα περισσότερα αδήλωτα όπλα – Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει...