16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κοντολέων στην Εξεταστική: Δεν είπε γιατί παρακολουθούσε τον Ανδρουλάκη αλλά… θα το ξανάκανε

Ημερομηνία:

Με «ασπίδα» το απόρρητο για την δράση της ΕΥΠ εμφανίστηκε και σήμερα ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο των υποκλοπών ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων. Η μόνη διευκρίνιση που έδωσε για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν πως αυτή έγινε για λόγους εθνικής ασφάλειας και δεν αφορούσε άλλα ζητήματα.

Όσον αφορά το κύριο ερώτημα, δηλαδή τον λόγο για τον οποίο παρακολουθήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την περίοδο που ήταν υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, ο Παναγιώτης Κοντολέων επικαλέστηκε για άλλη μία φορά το απόρρητο των δράσεων της ΕΥΠ. Θυμίζουμε ότι το απόρρητο επικαλέστηκε και την Τετάρτη όταν ξεκίνησε η διαδικασία της ακρόασης του στην επιτροπή η οποία και διακόπηκε για σήμερα. Έτσι και σήμερα παρά τις επίμονες ερωτήσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης δεν απάντησε σε καμία σχετική ερώτηση.

Πάντως – σύμφωνα με πληροφορίες – ο διοικητής της ΕΥΠ υπερασπίστηκε την επιλογή να παρακολουθήσει η υπηρεσία τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι υπήρχαν λόγοι «εθνικής ασφάλειας». Μάλιστα φρόντισε να διευκρινίσει ότι αυτή ήταν η φύση της αιτίας και όχι η προσωπική ζωή του Νίκου Ανδρουλάκη η κάποιος άλλος παρεμφερής λόγος. Εντύπωση φέρεται να προκάλεσε μάλιστα ο ισχυρισμός του Παναγιώτη Κοντολέοντα ότι θα επαναλάμβανε την παρακολούθηση με κριτήριο τους λόγους εθνικής ασφαλείας. Αποκάλεσε επίσης νόμιμη την επισύνδεση σημειώνοντας ότι συνυπογράφθηκε από την προϊσταμένη της διεύθυνσης ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Ο Παναγιώτης Κοντολέων φέρεται να δήλωσε ότι είχε μια τυπική σχέση με τον πρωθυπουργό ο οποίος δεν γνώριζε για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, ενώ ενημέρωνε του Γρηγόρη Δημητριάδη και Γιώργο Γεραπετρίτη σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Τέλος σον αφορά τους λόγους της παραίτησής του ο μέχρι πρότινος διοικητής της ΕΥΠ φέρεται να είπε ότι «δεν με παραίτησε ο Μητσοτάκης» αλλά πώς αποχώρησε γιατί ο Γρηγόρης Δημητριάδης (που επίσης παραιτήθηκε από την θέση του γραμματέα του Μ.Μαξίμου) του είπε ότι έχει δημιουργηθεί σοβαρό πολιτικό πρόβλημα.

Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση θέλει μία ΕΥΠ στην υπηρεσία σκοτεινών κύκλων

Σε δήλωσή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Τζανακόπουλος σχολίασε σχετικά:

“Αποδείχτηκε από την εξέταση του κ. Κοντολέοντα ότι η επίκληση του απορρήτου δεν είναι απλώς μία απαράδεκτη πρακτική ώστε να μην απαντηθούν συγκεκριμένα ερωτήματα τα οποία θα εξέθεταν την κυβέρνηση και προσωπικά τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη για  την εμπλοκή του στην παρακολούθηση των κ. Ανδρουλάκη και Κουκάκη. Η επίκληση του απορρήτου από τον κ. Κοντολέοντα αλλά και από όλα τα κυβερνητικά στελέχη που έχουν σχέση με τις  συγκεκριμένες παράνομες παρακολουθήσεις αποτελεί πραγματική βόμβα στα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Η κυβέρνηση θέλει μία ΕΥΠ, θέλει τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας όχι στην υπηρεσία του δημοσίου συμφέροντος αλλά στην υπηρεσία σκοτεινών κύκλων και σκοτεινών πολιτικών συμφερόντων που δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε μέσον για την πολιτική τους κατίσχυση”

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ