15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κοντονής: “Εμείς λέγαμε ότι θα κάνουμε κεντρική πολιτική την κάθαρση και κάναμε τη δωροδοκία πλημμέλημα με τον ποινικό κώδικα”

Ημερομηνία:

Στην εκπομπή Evening Report με τον Γιώργο Κουβαρά στο Action 24 εμφανίστηκε ο Πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο οποίος μίλησε για την δίκη της Χρυσής Αυγής αλλά και το θέμα που έχει ξεσπάσει μετά την αποκάλυψή του ότι οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνουν στα… μαλακά την νεοναζιστική οργάνωση.

Όπως είπε ο πρώην Υπουργός, ο ίδιος “δεν ψήφισε τον Ποινικό Κώδικα αφού δεν έγινε ονομαστική ψηφοφορία”. “Οι πάντες γνώριζαν από μένα ότι ο Ποινικός Κώδικας περιείχε προβληματικές διατάξεις που θα βρίσκαμε μπροστά μας. Είχα μιλήσει δημόσια από τον Απρίλιο του 2019”, συμπλήρωσε. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι “δεν μίλησε για συναλλαγή του ΣΥΡΙΖΑ με την Χρυσή Αυγή για τον Ποινικό Κώδικα ίσως τα λάθη έγιναν από επιπολαιότητα.

Πάντως, ο κ. Κοντονής, αποκάλυψε ακόμα ένα ζήτημα που προκύπτει από τις αλλαγές του ποινικού κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι η δωροδοκία από κακούργημα έγινε πλημμέλημά. “Εμείς λέγαμε ότι θα κάνουμε κεντρική πολιτική την κάθαρση και κάναμε τη δωροδοκία πλημμέλημα με τον ποινικό κώδικα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την Υπόθεση Novartis

Ερωτηθείς για την υπόθεση Novartis και την συνεργασία του με τον Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ο κ. Κοντονής είπε ότι “είχε σοβαρές διαφωνίες με τον Παπαγγελόπουλο για άσκηση πολιτικής” χωρίς όμως να θέλει να αναφερθεί περαιτέρω: «Δεν θα το κάνω, βρίσκεται σε δύσκολη θέση», είπε. Παράλληλα ο Σταύρος Κοντονής μίλησε και για σύγκρουση με την Βασιλική Θάνου κατά τη διάρκεια που η ίδια επιθυμούσε παράταση της θητείας της στην Προεδρία του Αρείου Πάγου. “Ήταν αντισυνταγματικό, δε μπορούσα να το προχωρήσω. Και το είχα πει και στην ίδια. Και είχα πει αν η κυβέρνηση προχωρήσει με την παράταση, βρείτε άλλον στη θέση μου”, σημείωσε.

“Είχα παραλάβει την δικογραφία, ειλικρινά το εξεπλάγην είναι μικρή κουβέντα όταν είδα μπροστά μου 10 ονόματα και μάλιστα δύο πρωθυπουργών και του ενός υπηρεσιακού πρωθυπουργού, που ξέρουμε πολύ καλά ότι άντε να υπογράφει για την γραφική ύλη επί των ημερών του. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα βρισκόμουν μπροστά σε 10 ονόματα”, είπε ο κ. Κοντονής. Όσον αφορά την επίσκεψη του Δημήτρη Τζανακόπουλου στον Άρειο Πάγο ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης είπε:”δεν είχε καμία δουλειά ο Τζανακόπουλος στον Άρειο Πάγο. Δεν δικαιολογείται και δεν αιτιολογείται. Το είχα πει και στον κύριο Τσίπρα και στον κύριο Τζανακόπουλο”. “Είχα συνεργασία με την κυρία Ράικου, που μου είχε δώσει μία τάξη μεγέθους του σκανδάλου με χιλιάδες γιατρούς και πίστευα και πιστεύω ότι η Νοβάρτις είναι μεγάλο σκάνδαλο”, πρόσθεσε. Για την πρόσφατη βράβευση των προστατευόμενων μαρτύρων ο κ. Κοντονής σημείωσε πως “το είδε ως τίτλο, δεν την έχει παρακολουθήσει”.

Η Αριστερά δεν είναι μαγαζί

“Δεν παλέψαμε να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ενιαίο κόμμα για το κάνουν κάποιοι… μαγαζί”, απάντησε κληθείς να σχολιάσει τις συνομιλίες του Νίκου Παππά με τον Μιωνή, ξεκαθαρίzοντας πώς εκείνη την περίιοδο ο ίδιος ήταν Υφυπουργός Αθλητισμού.

“Άθλιο και βλακώδες” χαρακτήρισε το πρωτοσέλιδο της Αυγής, λέγοντας ότι “το χειρότερο που έκανε αυτο το πρωτοσέλιδο ήταν να πει ότι υπάρχουν και άλλοι”.

Ο Σταύρος Κοντονής επεφύλαξε μία έκπληξη για το τέλος αφού όπως είπε το ταξίδι της πολιτικής για τον ίδιο τελείωσε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ