23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κοπή πίτας στο ΚΑΠΗ Ακρωτηρίου

Ημερομηνία:

Μια όμορφη γιορτή στη διάρκεια της οποίας έγινε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, πραγματοποιήθηκε στις 31 Ιανουαρίου, στο γεμάτο από κόσμο χώρο του ΚΑΠΗ Ακρωτηρίου του ΔΟΚΟΙΠΠ Δήμου Χανίων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο πάτερ Βασίλειος Κιάσσος, η πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ κ. Χρύσα Χαριτάκη, οι τοπικοί πρόεδροι και σύμβουλοι της δημοτικής ενότητας Ακρωτηρίου: κ. Τσιτωνάκης Μανόλης, κ. Ιάκωβος Καλλέργης,  κ. Τζομπανάκης Κώστας, κ. Καλιτσάκης Ιωάννης, κ.Πετράκης Γιώργος.

Η πρόεδρος κ.Χ. Χαριτάκη μεταξύ των άλλων δήλωσε ότι «η Τρίτη Ηλικία είναι οι γονείς μας, οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας. Αυτοί στους οποίους οφείλουμε ότι είμαστε σήμερα και ότι θα γίνουμε στο μέλλον. Τα ΚΑΠΗ αποτελούν χώρο έκφρασης, ζωντάνιας, ανάπτυξη της δημιουργικότητας, παροχής κοινωνικής φροντίδας και κάλυψης πολιτιστικών αναζητήσεων».

H διευθύντρια του ΚΑΠΗ Αργυρώ Μπαϊλάκη κάνοντας απολογισμό δράσεων του 2012 ανέφερε :ότι στο ιατρείο του ΚΑΠΗ  πραγματοποιήθηκαν 1.320 συνταγογραφήσεις, εξετάστηκαν 176 μέλη, έγιναν 835φυσιοθεραπείες. Καθημερινά γίνεται μέτρηση-καταγραφή της αρτηριακής πίεσης, λήψη σακχάρου αίματος και ενδομυικές ενέσεις σε μέλη του ΚΑΠΗ. Ακόμη πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές διαλέξεις από τον πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Γιάννη Φίλη και την Ω.Ρ.Λ. Χειμώνα Θεογνωσία, καθώς και Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης με δημοτικά σχολεία των Κουνουπιδιανών και το Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας του Αγίoυ Ιωάννη.

Ακόμη το ΚΑΠΗ Ακρωτηρίου συνεχίζει να αναπτύσσει  καινοτόμες δράσεις και στο  πλαίσιο αυτό λειτουργεί εργαστήρι ραπτικής-κοπτικής όπου δημότισσες της περιοχής έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα από τις κυρίες μέλη Στρατηγάκη Κατίνα και Μπροκαλάκη Μαρία, οι οποίες μεταδίδουν τη γνώση και την εμπειρία τους.

Τέλος ευχαρίστησε θερμά τις κυρίες για τη βοήθεια που προσέφεραν και το κατάστημα ηλεκτρικών ειδών Σκορδυλάκη για την ευγενική προσφορά δώρου.

Ακολούθησε πλούσιο κέρασμα.  Η παρουσία της χορωδίας των ΚΑΠΗ Ακρωτηρίου και Σούδας με τους μουσικούς κ. Βαλεντίνα Αναγνωστοπούλου και κ. Δουλγεράκη Γιώργο δημιούργησαν μια ιδιαίτερα ευχάριστη διάθεση στα παρευρισκόμενα μέλη.

Τα μέλη της χορωδίας από το ΚΑΠΗ Σούδας συνόδευσε η κ. Ειρήνη Καντεράκη – κοινωνική λειτουργός.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...