22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κορονοϊός: Ξέσπασε το 5ο κύμα στη Βρετανία – Συναγερμός από τους ειδικούς

Ημερομηνία:

Οι κορυφαίοι επιστήμονες του Ηνωμένου Βασιλείου επισημαίνουν ότι η χώρα θα έλθει αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα λοιμώξεων κορονοϊού αυτόν τον μήνα.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης από την Ανεξάρτητη Επιστημονική Συμβουλευτική Ομάδα για Έκτακτες Περιστάσεις (Sage), η καθηγήτρια Christina Pagel είπε:

«Το νέο κύμα ξεκινά τώρα».

Και πρόσθεσε: «Θα έχουμε ένα νέο κύμα λοιμώξεων αυτόν τον μήνα. Τώρα ελπίζουμε ότι δεν θα είναι τόσο ισχυρό όσο τα προηγούμενα δύο κύματα και ότι μπορεί να είναι πιο αδύναμο. Αλλά δεν μπορούμε να βασιστούμε σε αυτό, ενώ ούτως ή άλλως είναι βέβαιο ότι θα δούμε περισσότερους ανθρώπους να μολύνονται».

Σύμφωνα με τον Independent, το 5ο κύμα έρχεται ενόσω οι μολύνσεις Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αυξηθεί για πρώτη φορά μετά από δύο μήνες, αποκαλύπτουν νέα στοιχεία.

Το εν λόγω άλμα πιθανότατα προκαλείται από αυξήσεις σε περιπτώσεις συμβατές με την αρχική παραλλαγή Omicron BA.1 και τις νεότερες παραλλαγές BA.4 και BA.5, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS).

Συνολικά 989.800 άτομα σε ιδιωτικά νοικοκυριά εκτιμάται ότι είχαν τον ιό την περασμένη εβδομάδα, από 953.900 την προηγούμενη εβδομάδα.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ