20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

“Κοροϊδία” η αύξηση του κατώτατου μισθού σε μία περίοδος που ο πληθωρισμός καλπάζει, λέει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων

Ημερομηνία:

“Κοροϊδία” χαρακτήρισε  την αύξηση του κατώτατου μισθού που ανακοινώθηκε  ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Σε μια περίοδο κατά την οποία ο πληθωρισμός και η ακρίβεια τσακίζουν στην κυριολεξία το εργατικό-λαϊκό εισόδημα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού στα 780 ευρώ μεικτά (34,84 ευρώ το κατώτατο ημερομίσθιο).

Μόνο ως κοροϊδία μπορεί να αντιμετωπιστεί από τους εργαζόμενους, που με την αναπροσαρμογή αυτή ο κατώτατος μισθός διαμορφώνεται μόλις λίγο παραπάνω από τα 751 ευρώ που ήταν το 2011!!!!

Επιπλέον, η ανακοίνωση της αναπροσαρμογής του κατώτατου μισθού αποτελεί εφαρμογή της αντεργατικής παρέμβασης που προβλέπει η κυβέρνηση μέσω του εκάστοτε υπουργού Εργασίας να καθορίζει το ύψος του κατώτατου μισθού, με βάση τις «αντοχές της οικονομίας».

Η αναπροσαρμογή αυτή είναι ακόμη μια απόδειξη για την αγεφύρωτη αντίθεση ανάμεσα στα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και τις ανάγκες των εργαζομένων, των παραγωγών του πλούτου. Δηλώνουμε πως οι εργαζόμενοι δεν εξαγοράζονται ούτε με λίγα παραπάνω ψίχουλα στον μισθό, ούτε με τα διάφορα pass.

H προσπάθεια της κυβέρνησης να καταστείλει τη λαϊκή δυσαρέσκεια με την δήθεν στήριξη του εισοδήματος, θα πέσει στο κενό.

Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα ο οργανωμένος αγώνας με τα συνδικάτα στην πρώτη γραμμή, όπως αποτυπώθηκε στις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις στέλνουν το μήνυμα ότι :

” Οι αγώνες δε θα μπουν στον γύψο!!” Οι διεκδικήσεις μας είναι για αξιοπρεπείς μισθούς και μεροκάματα, για ζωή και δουλειά στο ύψος των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων. Δυναμώνουμε τον αγώνα μας και Απαιτούμε :

Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.
Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων για τις ΣΣΕ και τους μισθούς.

Επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών με βάση τον πληθωρισμό και ονομαστική αύξηση του κατώτατου που να ξεπερνά τα 850 ευρώ με τα σημερινά δεδομένα.
Επαναφορά κατακτήσεων, όπως οι τριετίες, η αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, η κυριακάτικη αργία, η πληρωμή υπερωριών.

Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτατου μισθού.
Κατάργηση του απαράδεκτου διαχωρισμού στην καταγγελία σύμβασης (απόλυση) με ή χωρίς προειδοποίηση.
Ουσιαστική προστασία των εργαζόμενων γυναικών και της μητρότητας.»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...