23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κορωνοϊός: Αρόδου στον Πειραιά το «Ελευθέριος Βενιζέλος» – Εντοπίστηκε κρούσμα του ιού

Ημερομηνία:

Έξω από το λιμάνι του Πειραιά παραμένει από τις 21 Mαρτίου το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Δεν του επιτρέπεται να δέσει γιατί προέρχεται από ταξίδια μεταξύ της Τενερίφης της Ισπανίας και της Τουρκίας. Είναι ελληνικών συμφερόντων αλλά τον τελευταίο μήνα έχει ναυλωθεί από Τούρκους επιχειρηματίες.

Στο πλοίο εκδηλώθηκε κρούσμα κορωνοϊού σε 72χρονο ναυτικό ελβετικής εθνικότητας που εργαζόταν στο πλοίο. Επίσης συμπτώματα παρουσιάστηκαν σε δύο ακόμη αλλοδαπούς ναυτικούς οι οποίοι έχουν τεθεί σε καραντίνα. ‘Εχουν ληφθεί μέτρα για τις συνθήκες διαμονής όλου του πληρώματος που αποτελείται από 382 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων μεταξύ των οποίων και 36 Ελλήνων.

Στο πλοίο πρόκειται σήμερα να μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να κάνει ιατρικό τεστ σε όλο το πλήρωμα, ενώ τα προβλήματα που αφορούσαν την τροφοδοσία του πλοίου εξομαλύνονται.

Από τα 383 μέλη πληρώματος 13 διαφορετικών εθνικοτήτων, ειδικότερα 36 Έλληνες, 150 Τούρκοι, 82 Ουκρανοί, 83 Ινδονήσιοι, όπως επίσης από Βουλγαρία, Καζακστάν κ.α. Το πλοίο είχε ναύλωση για την Ισπανία η οποία λόγω των έκτακτων μέτρων περί κορωνοϊού που λήφθηκαν σε αυτή την χώρα δεν συνεχίστηκε, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Το πλοίο έχει ελληνική σημαία, ανήκει σε Ελληνική πλοιοκτήτρια εταιρεία και η λύση πρέπει να δοθεί από την χώρα μας. Είχε προταθεί το πλοίο να μετακινηθεί είτε στην Τουρκία όπου σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές αυτές αναλάμβαναν μόνο την αποβίβαση των Τούρκων, είτε να αποπλεύσει σε διεθνή ύδατα. Τελικώς παρέμεινε στη αρόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο ίσως αρχίσει η αποβίβαση των ναυτικών.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...