22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κορωνοϊός: Εφτασαν στην Ελλάδα 507.600 μάσκες και 12.022 ειδικές στολές -Δωρεά 5 εκατ. ευρώ της ΔΕΗ

Ημερομηνία:

Το πρωί της Δευτέρας αφίχθηκε, με ειδικά ναυλωμένη πτήση, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μια μεγάλη ποσότητα μέσων ατομικής προστασίας, που αποτελεί το πρώτο μέρος της δωρεάς της ΔΕΗ στο ΕΣΥ, συνολικού ύψους 5 εκατ. ευρώ.

Το υγειονομικό υλικό που παραλήφθηκε σήμερα, αποτελείται από 507.600 μάσκες τύπου FPP2 και 12,022 προστατευτικές στολές τύπου Tyvec. Παρόντες στην παραλαβή του υλικού ήταν ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης και ο Πρόεδρος της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μετά την παραλαβή του υλικού, έγιναν οι εξής δηλώσεις:

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση και στο πρόσωπό τους όλους τους εργαζομένους και την εταιρεία, για την πολύ σημαντική βοήθεια αυτών των εξειδικευμένων υλικών για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Είμαστε υπόχρεοι και ευγνώμονες και όλα αυτά θα πάνε απ’ ευθείας στα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., που τα έχουν ανάγκη.

Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη ΔΕΗ για αυτή την πρωτοβουλία της. Μια πρωτοβουλία που στηρίζει την ευρύτερη εθνική μάχη ενάντια στον κορονοϊό. Και για να το σκεφτούμε όλοι καλά τι κάνει η ΔΕΗ: παίρνει 0.8 ευρώ από τους λογαριασμούς του καθενός μας κάθε χρόνο, μαζεύει 5 εκατ. ευρώ – γιατί είχε 6.5 εκατ. πελάτες – και στηρίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Με πολύ λίγα χρήματα από τον καθένα μας, από κάθε πελάτη της δηλαδή, στηρίζει αυτή τη μεγάλη μάχη. Μπράβο ξανά!»

Γ. ΣΤΑΣΣΗΣ: Στη ΔΕΗ αναλάβαμε την πρωτοβουλία να προμηθεύσουμε το ΕΣΥ με πάνω από 40 τόνους εξειδικευμένο υλικό προστασίας για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της χώρας, που δίνουν τη μάχη αυτή τη στιγμή, για να μπορούν να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και να μπορούν να περιθάλψουν καλύτερα τους αγαπημένους μας ανθρώπους σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε και αυτή τη δοκιμασία για τη χώρα μας.

iefimerida.gr –

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η συγγραφέας Ουλρίκε Ράιλανς στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Το Ινστιτούτο Γκαίτε, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης...

Τροχαίο με ελαφρύ τραυματισμό στον κόμβο Γαλατά

Ένας οδηγός μηχανής τραυματίστηκε, σε τροχαίο ατύχημα που συνέβη...