25.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Κορωνοϊός: Η Αυστρία ανακοίνωσε γενικό lockdown και υποχρεωτικό εμβολιασμό

Ημερομηνία:

Η Αυστρία γίνεται η πρώτη χώρα της δυτικής Ευρώπης που επιβάλλει και πάλι ολικό, εθνικό lockdown, το οποίο περιλαμβάνει και τους εμβολιασμένους πολίτες

Συγκεριμένα, όπως ανακοινώθηκε η χώρα μπαίνει σε γενικό lockdown για όλον τον πληθυσμό από την προσεχή Δευτέρα.

Ο καγκελάριος Σάλενμπεργκ διευκρίνισε ότι το μέτρο θα ισχύσει αρχικά για 10 ημέρες και θα διαρκέσει το πολύ 20 ημέρες.

Ο αυστριακός καγκελάριος ανακοίνωσε επίσης την επιβολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού από την 1η Φεβρουαρίου 2022.

Ρεκόρ κρουσμάτων

Τα σενάρια για εθνικό lockdown ξεκίνησαν μετά την τελευταία ανακοίνωση με αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων σε ένα 24ωρο. Τα νέα κρούσματα ανήλθαν σε 15.145, με τον ημερήσιο αριθμό να ξεπερνά για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας τα 15.000.

Το ποσοστό εμβολιασμού στην Αυστρία είναι στο 66%, ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα στη δυτική Ευρώπη.

Δεν απέδωσαν τα μέτρα

Πριν από λίγες ημέρες ο Σάλενμπεργκ είχε δηλώσει ότι το lockdown μόνο σε ανεμβολίαστους που είχε επιβληθεί στη χώρα από την περασμένη Δευτέρα είχε αρχίσει να αποδίδει καρπούς…

«Θέλω να οδηγήσω τους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν και όχι να θέσω σε εγκλεισμό τους εμβολιασμένους» είχε προσθέσει τότε ο Σάλενμπέργκ.

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ