22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κορωνοϊός: Η μετάλλαξη Δέλτα φέρνει την «πανδημία των ανεμβολίαστων» λέει το CDC

Ημερομηνία:

Καθώς τα εμβόλια για την ώρα δείχνουν να ελέγχουν τις παραλλαγές του ιού, φαίνεται ότι το παθογόνο εξαπλώνεται στον μη εμβολιασμένο πληθυσμό.

Μάλιστα, για «πανδημία των ανεμβολίαστων» έκανε λόγο η επικεφαλής του CDC, Ροσέλ Βαλένσκι, κατά την ενημέρωση του Λευκού Οίκου για την -επιβαρυμένη- επιδημιολογική εικόνα στη χώρα, καθώς λόγω της μετάλλαξης Δέλτα αυξάνονται τα κρούσματα του κορωνοϊού.

Η Βαλένσκι τόνισε ότι τα κρούσματα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά περίπου 70% την τελευταία εβδομάδα, οι εισαγωγές στο νοσοκομείο αυξήθηκαν κατά 36%, ενώ οι θάνατοι παρουσίασαν άνοδο κατά 26%. Σχεδόν όλες οι εισαγωγές στο νοσοκομείο και οι θάνατοι καταγράφονται μεταξύ ανεμβολίαστων μελών του πληθυσμού, σημείωσε με νόημα.

Παράλληλα, ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για την COVID-19, Τζεφ Ζάιεντς, υπογράμμισε ότι η πανδημία «αυτή που απειλεί κατά κύριο λόγο τους ανεμβολίαστους». Όπως είπε η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν περιμένει ότι οι μολύνσεις θα αυξηθούν τις επόμενες εβδομάδες λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού.

Τέσσερις Πολιτείες αντιπροσώπευαν το 40% των νέων κρουσμάτων την περασμένη εβδομάδα, με ένα στα πέντε να προέρχονται από τη Φλόριντα. Ωστόσο, ο Ζάιεντς τόνισε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι τα αυξημένα κρούσματα οδηγούν περισσότερους ανθρώπους από αυτές τις περιοχές να εμβολιαστούν με ρυθμούς πιο υψηλούς από τον εθνικό μέσο όρο.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση: Η Κρήτη στα χρόνια της κατοχής (1941-1945)

Στην Αθήνα θα ταξιδέψει η ιστορία της Κρήτης την...

100 φωνές τραγουδούν για τον Μάνο Λοΐζο

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακές Ενότητες Χανίων & Ρεθύμνου,...