21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κορωνοϊός: Οι Βρετανοί το ρίξαν στην αγροτική παραγωγή στους κήπους τους υπό τον φόβο ελλείψεων | Φωτός

Ημερομηνία:

Οι ελλείψεις σε φρούτα και λαχανικά που παρουσιάζονται στα ράφια των βρετανικών σούπερ μάρκετ έχουν κινητοποιήσει τους πολίτες.

Οι πωλήσεις σπόρων έχουν εκτοξευτεί, καθώς οι Βρετανοί ανησυχούν για τις προμήθειες και παράλληλα αναζητούν τρόπους να περάσουν δημιουργικά τις ώρες του αποκλεισμού στα σπίτια τους, καλλιεργώντας στις αυλές.

Πάνω από τη μισή κατανάλωση τροφίμων στη χώρα προέρχεται από το εσωτερικό της, γεγονός που περιορίζει τους κινδύνους από το ότι κάποια κράτη ήδη επιβάλλουν περιορισμούς στις εξαγωγές.

Ωστόσο σχεδόν το σύνολο των εποχικών εργατών για τη συγκομιδή προέρχεται από το εξωτερικό και με δεδομένα τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων από χώρα σε χώρα, φαντάζει πλέον αδύνατο να καλυφθούν οι θέσεις.

Επιπρόσθετος πονοκέφαλος όπως γράφει το BBC είναι ότι ένας στους 10 όσων ασχολούνται στη γεωργία και την κτηνοτροφία είναι άνω των 70 ετών και ως ευπαθής ομάδα καλούνται να μείνουν σπίτι.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...