24.8 C
Chania
Sunday, September 8, 2024

Κορωνοϊός: Προειδοποίηση του Π.Ο.Υ. για την COVID-19 – Συνεχίζει να σκοτώνει 1.700 άτομα κάθε βδομάδα

Ημερομηνία:

Η COVID-19 εξακολουθεί να προκαλεί περίπου 1.700 θανάτους την εβδομάδα σε όλον τον κόσμο, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.), καλώντας όσους ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού να εμβολιαστούν κατά της νόσου.

Ο γενικός διευθυντής του Π.Ο.Υ. Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την παρατηρούμενη μείωση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού. Παρά τον υψηλό αριθμό θανάτων, «τα στοιχεία δείχνουν ότι η εμβολιαστική κάλυψη έχει μειωθεί μεταξύ του υγειονομικού προσωπικού και των πολιτών άνω των 60 ετών, δυο εκ των ομάδων που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο», δήλωσε ο Τέντρος σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά σε όσους ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου να εμβολιάζονται κατά της COVID-19 εντός 12 μηνών από την τελευταία δόση που τους χορηγήθηκε», υπενθύμισε. Από την έναρξη της πανδημίας, η COVID-19 έχει προκαλέσει πάνω από επτά εκατομμύρια θανάτους σε όλον τον κόσμο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Π.Ο.Υ.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, «καταγράφεται αυξημένη δραστηριότητα του ιού, με αυξητική τάση στις εισαγωγές για νοσηλεία. Συστήνεται στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (ηλικιωμένοι και άτομα με υποκείμενα νοσήματα) η σχολαστική τήρηση των μέτρων πρόληψης κατά των λοιμώξεων αναπνευστικού και η έγκαιρη αναζήτηση ιατρικής συμβουλής επί συμπτωμάτων, προκειμένου να χορηγείται έγκαιρα θεραπεία. Παράλληλα συστήνεται στο γενικό πληθυσμό, επί παρουσία συμπτωμάτων λοίμωξης αναπνευστικού, ο περιορισμός των επαφών με άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες».

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ: Εξαγγελία 45 μέτρων και επίκληση στην σταθερότητα

Με έμφαση στις 1.000 ημέρες που έχει ακόμα διάρκεια...

Η κίνηση του πατέρα Κασσελάκη στην ΚΕ που ξεσήκωσε το Twitter

Κύμα σχολιασμού στα social media επέφερε η παρουσία του πατέρα...

Τέμπη: Νέα «πυρά» της Καρυστιανού κατά Μητσοτάκη

Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023...

Χανιά: Οι διάλογοι σοκ του ιερέα με την σύζυγό του μπροστά σε Μητροπολίτη

Δεν σταματούν να έρχονται στη δημοσιότητα οι αποκαλύψεις για...