15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κορωνοϊός: Σκέψεις ματαίωσης της φετινής ΔΕΘ

Ημερομηνία:

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα περιμένουμε από τον πρωθυπουργό ανακοινώσεις ελαφρύνσεων και άλλων μέτρων για την οικονομία από την κυβέρνηση στη φετινή ΔΕΘ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «κατ΄αρχάς να γίνει η Έκθεση», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η διοργάνωσή της δεν είναι ακόμη βέβαιη.

«Eίμαστε σε μία φάση που παρατηρούμε όλα τα δεδομένα τα επιδημιολογικά και είμαστε σε θέση να αναπροσαρμόζουμε τη στρατηγική μας. Το θέμα είναι ότι μέσα στις αρχές του Φθινοπώρου ότι και να γίνει θα δείτε το σχέδιο μας, γιατί δεν μπορεί να κατατεθεί το σχέδιο μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή χωρίς να έχει προηγηθεί εσωτερική διαβούλευση», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Πέτσας πρόσθεσε ότι «φέτος είναι μία χρονιά που είδαμε να αναβάλλονται Ολυμπιακοί Αγώνες. Βλέπουμε ότι πολύ μεγάλα γεγονότα στην Ευρώπη για παράδειγμα όπως το Οkotberfest 2020 στη Γερμανία αναβάλλεται. Εμείς θα ακολουθήσουμε τη συμβουλή των ειδικών. Δεν θα κάνουμε τίποτα διαφορετικό».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα voria.gr, μέχρι τις αρχές της μεθεπόμενης εβδομάδας, 17 ή 18 Αυγούστου, θα έχουν ληφθεί οι οριστικές αποφάσεις για την φετινή 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ενδεχομένως και νωρίτερα, αλλά σίγουρα μέχρι τότε για ένα πρακτικό λόγο: στα μέσα εκείνης της εβδομάδας, στις 20 Αυγούστου ξεκινά στη Γερμανία η διαδικασία μεταφοράς στην Ελλάδα εκθεμάτων για το περίπτερο της Γερμανίας, που είναι η τιμώμενη χώρα της φετινής διοργάνωσης. Μέχρι στιγμής οι Γερμανοί είναι συντονισμένοι στην προοπτική διεξαγωγής της ΔΕΘ, καθώς έχουν αποδεχθεί και υιοθετήσει τα πρωτόκολλα που τους παρουσίασε η ΔΕΘ, ώστε να υπάρχει ασφάλεια για τους συμμετέχοντες.

Τα σενάρια

Η εικόνα όπως διαμορφώνεται τις τελευταίες ώρες οδηγεί στα ακόλουθα σενάρια:

Πρώτον, να διεξαχθεί η 85η ΔΕΘ κανονικά, με τους περιορισμούς που έχουν μπει και τα πρωτοκόλλα που έχουν διατυπωθεί.

Δεύτερον, να μην πραγματοποιηθεί το εκθεσιακό κομμάτι της διοργάνωσης, αλλά να εφαρμοστεί το plan b που υπάρχει και προβλέπει κάποιες πολιτικές παρουσίες και επιχειρηματικές επαφές b2b, δηλαδή ιδιαίτερες και κλειστού τύπου.

Τρίτον, να ματαιωθεί η διοργάνωση και το 2020 να αποτελέσει «τρύπα» στην ιστορία της ΔΕΘ, ασφαλώς για λόγους δημόσιας υγείας.

Δεν αποκλείεται και οποιαδήποτε ενδιάμεση λύση, καθώς σε περιπτώσεις σαν κι αυτή συχνά η επινοητικότητα αυξάνεται.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...