19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Κορωνοϊός: Στα χνάρια της Ολλανδίας η Βρετανία – Ολοταχώς προς 15μερο lockdown

Ημερομηνία:

Μετά την Ολλανδία και στη Μεγάλη Βρετανία είναι πολύ πιθανό να εφαρμοστεί lockdown μέσα στον Δεκέμβρη λόγω της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, για την αναγκαιότητα ενός 15ημερου lockdown αναφέρθηκε η «Επιτροπή Σοφών» της Βρετανίας επισημαίνοντας ότι μόνο έτσι θα μπει φρένο στην εξάπλωση της ιδιαίτερα μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον που επελαύνει στη Γηραιά Αλβιώνα.

Την Παρασκευή, ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι η χώρα πλέον πλήττεται από ένα μεγάλο κύμα της Όμικρον που συνιστά πολύ σοβαρή απειλή για όλους.

Σύμφωνα με τους Times έχει ήδη δεχθεί συγκεκριμένες προτάσεις για πρόσθετα μέτρα. Οι προτάσεις αυτές φαίνεται να συγκλίνουν στο μέτρο για ένα γενικό lockdown 15 ημερών αμέσως μετά την ημέρα των Χριστουγέννων που θα επαναφέρει τη χώρα στα μέτρα που ίσχυαν την περασμένη Άνοιξη, όταν δηλαδή η Βρετανία έβγαινε από το γενικό απαγορευτικό.

Αυτό σημαίνει ότι θα απαγορεύεται η συνάθροιση σε κλειστούς χώρους για άτομα που δε συγκατοικούν, θα κλείσουν οι κλειστοί χώροι εστίασης και θα μπορούν να συναντώνται μέχρι 6 άτομα σε ανοιχτούς χώρους.

Όλα αυτά προκύπτουν από τα πολύ ανησυχητικά επιστημονικά δεδομένα με 93.000 κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 15.000 κρούσματα είναι από τη μετάλλαξη Όμικρον που έχει οδηγήσει 15 φορείς στα νοσοκομεία και έχει προκαλέσει έναν θάνατο.

Στο Λονδίνο η Όμικρον αντιστοιχεί σε 3 στα 4 κρούσματα του κορωνοϊού και οι νοσηλείες έχουν αυξηθεί κατά 30%.

Ολλανδία: Χριστούγεννα με σκληρό lockdown

Η ολλανδική κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ένα «αυστηρό» lockdown για τα Χριστούγεννα, καθώς μετά από φόβους για την εξάπλωση της της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ολλανδικά ΜΜΕ, η κυβέρνηση συσκέπτεται σήμερα, με τους ειδικούς στον τομέα της Υγείας, που έχουν συστήσει τη διακοπή της λειτουργίας όλων των μη απολύτως απαραίτητων καταστημάτων, σχολείων, μπαρ, εστιατορίων, αλλά και άλλων χώρων δημόσιας συγκέντρωσης προσώπων.

Η εθνική τηλεόραση NOS και το πρακτορείο ειδήσεων ANP επικαλέστηκαν κυβερνητικές πηγές, μεταδίδοντας ότι μία συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση των νέων μέτρων, θα πραγματοποιηθεί στις επτά το απόγευμα (τοπική ώρα), μόλις λίγες ημέρες μετά από την ανακοίνωση ενός μερικού λοκντάουν.

Το υπουργείο Υγείας της Ολλανδίας δεν σχολίασε σχετικά με τα προτεινόμενα μέτρα, αλλά και την ώρα πραγματοποίησης της συνέντευξης Τύπου.

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...