13.8 C
Chania
Thursday, December 18, 2025

Κορωνοϊός: Στα 20 ανέβηκαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Ημερομηνία:

Είκοσι κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν πάνω στο ε/γ-ο/γ «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο βρίσκεται αρόδου, δηλαδή στο αγκυροβόλιο του λιμανιού του Πειραιά.

Στην επίσημη ενημέρωση έγινε λόγος για κρουαζιερόπλοιο και στην Ακτή Μιαούλη ψάχνουν να βρουν αν το επιβατηγό-οχηματαγωγό δηλώθηκε σαν κρουαζιερόπλοιο και αν ναι για ποιούς λόγους ή έγινε κάποια ασυνεννοησία.

Το πλοίο παραμένει αρόδου στο λιμάνι του Πειραιά από τις 21 Mαρτίου. Δεν του επιτρέπεται να δέσει γιατί προέρχεται από ταξίδια μεταξύ της Καντίθ της Ισπανίας και λιμανιών της Τουρκίας. Είναι ελληνικών συμφερόντων αλλά τον τελευταίο μήνα έχει ναυλωθεί από Τούρκους επιχειρηματίες.

Το πλοίο μετέφερε και Τούρκους τεχνίτες από την Τουρκία στο Καντίθ προκειμένου να συμμετάσχουν σε εργασίες ανακατασκευής κρουαζιερόπλοιου της Royal Caribbean. Όμως λόγω πανδημίας οι εργασίες δεν ξεκίνησαν και το πλοίο πήρε τη ρότα της επιστροφής. Στην Τουρκία, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν το άφησαν να δέσει και αποφασίστηκε να πλεύσει προς Πειραιά. Όμως οι Λιμενικές αρχές του απαγόρευσαν να δέσει στο λιμάνι.

Αρχικώς, στο πλοίο εκδηλώθηκε κρούσμα κορωνοϊού σε 72χρονο ναυτικό ελβετικής εθνικότητας που εργαζόταν στο πλοίο και στη συνέχεια σε δύο ακόμη αλλοδαπούς ναυτικούς. Όλοι τέθηκαν σε καραντίνα. Στο πλοίο μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να κάνει ιατρικό τεστ σε όλο το πλήρωμα.

Έχουν ληφθεί μέτρα για τις συνθήκες διαμονής όλου του πληρώματος που αποτελείται από 383 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων μεταξύ των οποίων και 36 Ελλήνων.

Τα προβλήματα που αφορούσαν την τροφοδοσία του πλοίου εξομαλύνονται.

Από τα 383 μέλη πληρώματος 13 διαφορετικών εθνικοτήτων, ειδικότερα 36 Έλληνες, 150 Τούρκοι, 82 Ουκρανοί, 83 Ινδονήσιοι, όπως επίσης από Βουλγαρία, Καζακστάν κ.λπ.

protothema.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ