17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Κορωνοϊός: Τι συμβαίνει με τις ΜΕΘ – Τι φοβάται η κυβέρνηση

Ημερομηνία:

Θορυβημένο εμφανίζεται το Μέγαρο Μαξίμου από την διάσταση που έχει πάρει το θέμα για το ενδεχόμενο προτεραιοποίησης VIP ασθενών σε σχέση με τη νοσηλεία τους εντός ή εκτός ΜΕΘ.

Όπως υποστηρίζουν κυβερνητικοί παράγοντες την στιγμή που οι πολίτες εμφανίζονται ιδιαίτερα κουρασμένοι ψυχολογικά μετά από δύο χρόνια πανδημίας μια τέτοια είδηση θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς στο κυβερνητικό αφήγημα ότι το ΕΣΥ αντέχει και οι ΜΕΘ μπορούν να αντιμετωπίσουν όλα τα προβλήματα που προκύπτουν.

Ο διαχωρισμός των πολιτών σε δύο κατηγορίες –στους VIP που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα βρεθούν μέσα σε ΜΕΘ και στους υπόλοιπους πολίτες που θα παραμείνουν διασωληνωμένοι σε απλό δωμάτιο– από μόνο του είναι ένα θέμα που αυξάνει την καχυποψία απέναντι την πολιτεία και εξοργίζει τους πολίτες οι οποίοι αισθάνονται απροστάτευτη την κρίσιμη στιγμή.

Το γεγονός ακόμα ότι υπήρξε παρέμβαση της εισαγγελίας για τις καταγγελίες Γιαννάκου πυροδότησε ακόμα περισσότερο το κλίμα οδηγώντας τον υπουργό Υγείας Θανάση Πλεύρη στα σκαλιά του Αρείου Πάγου προκειμένου να καταθέσει αναφορά αξιόποινων πράξεων κατά του συνδικαλιστή και κατά παντός υπευθύνου για «ψευδείς και συκοφαντικές ειδήσεις» που αφορούν ισχυρισμούς για VIP κλίνες ΜΕΘ και διαλογή VIP ασθενών. Στην αναφορά του ο υπουργός κατηγορεί τον κ. Γιαννάκο για διασπορά fake news «που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία» και μιλά για «ποινικά κολάσιμη συμπεριφορά».

Το όλο θέμα έφερε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος όμως επικεντρώθηκε στο ενδεχόμενο προτεραιοποίησης VIP ασθενών με βάση την καταγγελία που έγινε εδώ και μερικές μέρες ότι ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς μεταφέρθηκε σε ΜΕΘ στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός ενώ έμεινε εκτός ένας 50χρονος άνδρας που προηγείτο.

Η κυβέρνηση κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «εργαλειοποίησε ισχυρισμούς –που δεν γίνονται πιστευτοί ούτε καν από πρώην υπουργούς του– σε μία προσπάθεια να ασκήσει φθηνή αλλά και επικίνδυνη αντιπολίτευση».

Η αναφορά αυτή έγινε για τον τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθό ο οποίος εκφράζοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για τις καταγγελίες του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με τον αριθμό ΜΕΘ που είναι ελεύθερες για να εξυπηρετήσουν «επώνυμους» ασθενείς.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ