15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κορωνοϊός: Χωρίς τέλος τα ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων σε ΗΠΑ και Λατινική Αμερική

Ημερομηνία:

Τουλάχιστον 53.069 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 καταγράφηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες τις προηγούμενες 24 ώρες, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, ένα νέο θλιβερό ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας, παραμονές των εορτασμών για την Ημέρα Ανεξαρτησίας.

Αυτές οι νέες μολύνσεις ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων στην επικράτεια των ΗΠΑ σε πάνω από 2,7 εκατομμύρια, κατά τα στοιχεία της ιατρικής σχολής της Βαλτιμόρης.

Ο αριθμός των νέων θανάτων μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο ανήλθε σε 649. Συνολικά 128.677 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή εξαιτίας της Covid-19.

Βραζιλία

Το προηγούμενο 24ωρο στην Βραζιλία οι αρχές κατέγραψαν 1.252 νέους θανάτους ασθενών εξαιτίας της Covid-19 και 48.105 επιπλέον κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη λατινοαμερικάνικη χώρα φτάνει τους 61.884 νεκρούς επί συνόλου 1.496.858 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο επίσημο απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στον πλανήτη, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ.

Περού

Το Περού έσπασε χθες το φράγμα των 10.000 θανάτων εξαιτίας της Covid-19, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, την ίδια εβδομάδα που η χώρα ξεκίνησε μια σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων απαγόρευσης σε ορισμένες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Λίμα.

Ο αριθμός των θανάτων από κορονοϊό ανέρχεται σε 10.045, με 185 ανθρώπους να υποκύπτουν στην ασθένεια τις προηγούμενες 24 ώρες. Παράλληλα καταγράφηκαν 3.527 νέες μολύνσεις, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό αυτών σε 292.004, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του υπουργείου.

Μεταξύ των θανάτων είναι ο ηγέτης πληθυσμού αυτοχθόνων Σαντιάγο Μανουίν, ο οποίος υπερασπιζόταν τα δικαιώματα έγγειας ιδιοκτησίας των κοινοτήτων του Αμαζονίου στη χώρα.

Το Περού πλέον ξεπέρασε την Ισπανία και την Ιταλία σε αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της Covid-19 και κατατάσσεται στην έκτη θέση παγκοσμίως.

Είναι η δεύτερη χώρα που πλήττεται περισσότερο στη Λατινική Αμερική σε αριθμό κρουσμάτων, πίσω από τη Βραζιλία και τρίτη σε αριθμό θανάτων μετά τη Βραζιλία και το Μεξικό.

Γουατεμάλα

"google ad"

Παράλληλα χθες η Γουατεμάλα ξεπέρασε τα 20.000 κρούσματα κορονοϊού, με χιλιάδες άτομα να νοσούν τις τελευταίες 24 ώρες. Ο συνολικός αριθμός θανάτων ξεπερνά τους 800, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Τις τελευταίες 24 ώρες, εντοπίστηκαν περίπου 1.061 νέες μολύνσεις και 26 άνθρωποι υπέκυψαν στην ασθένεια, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Τζούλια Μπαράρα.

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων φτάνει πλέον τα 20.072 σε αυτή τη χώρα των 17 εκατομμυρίων κατοίκων όπου έχουν καταγραφεί 843 θάνατοι.

Αυτό το νέο ρεκόρ έρχεται παρά τα μέτρα που έλαβε ο πρόεδρος Αλεχάνδρο Γκιαματέι για τον περιορισμό της επιδημίας: κλείσιμο συνόρων, απαγόρευση λειτουργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς και απαγόρευση κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες.

Μεξικό

Το θλιβερό ρεκόρ 6.741 νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες κατέγραψαν χθες στο Μεξικό οι αρχές υγείας.

Τις προηγούμενες 24 ώρες, 679 επιπλέον άνθρωποι υπέκυψαν στην ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Μεξικού.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα πλέον ανέρχεται σε 29.189. νεκρούς επί συνόλου 238.511 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...