18.8 C
Chania
Tuesday, December 23, 2025

Κορωνοϊός: 70 θάνατοι – 6.154 νέα κρούσματα και 530 διασωληνωμένοι – 212 κρούσματα στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 70 νέους θανάτους, εν αντιθέσει με τους 55 της Παρασκευής.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.154 , εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 828.032 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 50.7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 116 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.185 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 70, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 16.686 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ανεμβολίαστοι οι 446 από τους 530 διασωληνωμένους

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 530 (61.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 83.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 446 (84.15%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 84 (15.85%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.397 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 413 (ημερήσια μεταβολή +1.98%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 412 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Από το σύνολο των νέων κρουσμάτων τα 1.559 εντοπίζονται στην Αττική. Ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 1.036, η Λάρισα με 330, η Κρήτη με 212 νέες μολύνσεις και η Αχαΐα με 206.

Στην Κρήτη είχαμε 96 κρούσματα στο Ηράκλειο, 57 στο Ρέθυμνο, 30 στο Λασίθι και 29 στα Χανιά.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη: 17 ημέρες αγωνίας για τον 33χρονο γιατρό

Δεκαεπτά ημέρες χωρίς κανένα σημάδι ζωής συμπληρώνονται για τον...

Σπιτικές προτάσεις

Λουκάνικα χοντρά σπετσοφάι Τα κόβομε μικρά κομμάτια και τα σωτάρομε...