10.8 C
Chania
Sunday, January 18, 2026

Κοσμοσυρροή από πολίτες και… υποψήφιους στο ιστορικό παζάρι των Βουκολιών | Φωτός

Ημερομηνία:

Koσμοσυρροή και φέτος στο ιστορικό παζάρι των Βουκολιών που πραγματοποιείται κάθε Μεγάλη Παρασκευή τα τελευταία 150 χρόνια.

Όπως κάθε χρόνο, στο επίκεντρο του παζαριού βρέθηκε η ζωοπανήγυρι με τους πολίτες να σπεύδουν να αγοράσουν πρόβατα, αρνιά και κότες σε καλές τιμές.

Στο παζάρι πέρα από τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα υπάρχουν πάγκοι με κάθε λογής παιχνίδια αλλά και ρούχα και κοσμήματα ενώ στις ταβέρνες του χωριου οι πολίτες θα απολαύσουν νηστίσιμα φαγητά με τους χοχλιούς να έχουν την τιμητική τους.

Και φέτος αρκετοί επίσημοι βρέθηκαν στο παζάρι, από τον πρόεδρο του Ποταμιού κ. Σταύρο Θεοδωράκη, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη, τη βουλευτίνα ΣΥΡΙΖΑ κ. Βάλια Βαγιωνάκη, υποψήφιους Δήμαρχους και περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους που βρήκαν μια ακόμη ευκαιρία να επικοινωνήσουν με τους πολίτες.

Τα παλαιότερα χρόνια σύμφωνα με μαρτυρίες μεγαλύτερων σε ηλικία κατοίκων γινόταν κυρίως εμπόριο ζώων αλλά και λαχανικών, όμως έμποροι από τα Χανιά πούλαγαν και διάφορα άλλα είδη.

Οι μέρες που το παζάρι έφθανε στο αποκορύφωμά του ήταν την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου και τη Μεγάλη Παρασκευή.

Τη Μεγάλη Παρασκευή μάλιστα γίνονταν και τα συνοικέσια, γι’ αυτό κατέβαιναν κοπέλες στις Βουκολιές από τα γύρω χωριά.

Το παζάρι στα χρόνια της άνθισής του καταλάμβανε όλη τη σημερινή πλατεία των Βουκολιών.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ