17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Κοσμοσυρροή στην πρώτη μέρα του Αντιπολεμικού Φεστιβάλ στα Χανιά – Σήμερα συζήτηση με Λ. Βατικιώτη και συναυλία με Wedding Singers | Φωτός

Ημερομηνία:

Με μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας τόσο στο πολιτικό όσο και στο πολιτιστικό πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη ημέρα του “14ου Αντιπολεμικού Διημέρου” που διοργανώνει στα Χανιά η “Ενωτική Πρωτοβουλία Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης“.

Όπως σημειώνουν σε σχετικό δελτίο τύπου:

“Στη συζήτηση για την ανεργία, στα περίπτερα, στις συναυλίες που ακολούθησαν η παρουσία του κόσμου της εργασίας, της επισφάλειας, της ανεργίας ήταν κάτι παραπάνω από έντονη.”

Συζήτηση για την ανεργία και τις νέες εργασιακές συνθήκες

06. kosmos

Το ζήτημα της ανεργίας απασχόλησε την πρώτη ημέρα του διημέρου με τη συμμετοχή πολλών νέων με τοποθετήσεις και ερωτήσεις.

 “Η νεολαία μπροστά στην ανεργία και την επισφαλή εργασία. Ποιά θα είναι η απάντηση της γενιάς μας;” ήταν το θέμα της συζήτησης.

Ο πρώτος ομιλητής, Τάκης Τσίτσος, μέλος της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανάφερε μεταξύ άλλων ότι:

04. omilhtes

Η αύξηση της ανεργίας είναι σύμφυτη με τη μεγάλη κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, την Ευρώπη και τον κόσμο καθώς συνδέεται με τις πολιτικές που έχουν επιλεγεί από τις κυρίαρχες τάξεις για το ξεπέρασμα της. Οι εφαρμοζόμενες πολιτικές στοχεύσουν σε μια σειρά αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο σύνολος της παραγωγής και της κοινωνικής ζωή που έχουν ως συνέπεια την καταπίεση των δικαιωμάτων των ανθρώπων και την καταδίκη ενός μεγάλου ποσοστού του εργατικού δυναμικού στην ανεργία. Τι μπορεί να γίνει; Για αξιοπρεπή εργασία που αντιστοιχεί στα σημερινά πολιτισμικά δεδομένα πρέπει να χάσει πλούτο το κεφάλαιο. Οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους και βέβαια η πολιτική φροντίδα της κυβέρνησης και τα χρήματα να πέσουν στο να ανοίξουν δουλειές και όχι στην εξυπηρέτηση του χρέους“.

Το μέλος της πρωτοβουλίας “Attack- ενάντια στην ανεργία και την επισφάλεια”, Δημήτρης Βογιατζίδης, είπε

03. ekdhlwsh

“Τα ποσοστά της ανεργίας είναι πού αυξημένη σήμερα ανάμεσα στους νέους και έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι επισφαλείς μορφές εργασίας όπως η εκ περιτροπής εργασία, τα σκόρπια μεροκάματα ή προγράμματα όπως τα κοινωφελούς εργασίας που προωθεί η Ε.Ε. Λόγω της μαζικής εξαθλίωσης οι άνεργοι αποδέχονται τους μισθούς πείνας ή και αναπτύσσουν μια συνείδηση ανταγωνιστική προς τους άλλους ανέργους ή επισφαλείας εργαζομένους μακριά από τη λογική του συλλογικού αγώνα που μπορεί να δώσει μια κοινωνική διέξοδο στο πρόβλημα τους”.

Ο εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα, Κώστας Πετούσης, είπε: 

"google ad"

“Η γενιά μας θα πρέπει να οργανώσει τον κόσμος της ανεργίας και ακόμα περισσότερο πολιτικά είναι καθήκον της αριστεράς να περιγράψει και να δώσει μια πειστική διέξοδο και μια εναλλακτική σε ένα κόσμο που δείχνει να απογοητεύεται και να ιδιωτεύει ή να μπαίνει στη λογική της ανάθεσης”. 

Ο κ. Πετούσης σημείωσε ότι η ανεργία βιώνεται ως απώλεια της αξιοπρέπειας και δημιουργεί κενά που μπορεί να οδηγήσουν στα πολιτικά και κοινωνικά αδιέξοδα των φασιστικών και ακροδεξιών οργανώσεων.

Το σημερινό πρόγραμμα

09. nightstlaker

Το σημερινό πρόγραμμα (Σάββατο 28 Μαρτίου) έχει ως εξής:

6.00 μ.μ.: Συζήτηση με θέμα: “Διαγραφή του χρέους: Ο άλλος δρόμος πέραν της διαπραγμάτευσης”.

Ομιλητές: Βατικιώτης Λεωνίδας – οικονομολόγος, δημοσιογράφος,
Σαραφιανός Δημήτρης- δικηγόρος, μέλος ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Τουλιάτος Χρήστος – οικονομολόγος, εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα.

10. synaulia

9:30 μ.μ.: Συναυλία με τους:

Pit

Ταφ Λάθος

WEDDING SINGERS

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ