17.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Κοτζιάς: Στο στόχαστρο της Τουρκίας η Γαύδος

Ημερομηνία:

Στις εξελίξεις σχετικά με το προσφυγικό αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς μέσω του Α’ Προγράμματος, αποκαλύπτοντας ότι «η Αθήνα έχει ζητήσει από την Κομισιόν ένα εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που ακυρωθεί η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας.

«Αν και οι δεσμεύσεις φαίνεται να τηρούνται, δεν αποκλείεται η Άγκυρα να ζητήσει την αποχώρηση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο», εκτίμησε ο υπουργός Εξωτερικών.

Όσον αφορά τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, ο κ.Κοτζιάς τόνισε ότι «σε όλα τα διεθνή φόρα αποδεικνύεται η σωστή τακτική της Αθήνας και η αποτυχία της προσπάθειας της Άγκυρας να προσδιορίζει ως γκρίζα ζώνη τις Οινούσσες».

«Τώρα η Τουρκία επιχειρεί να παρουσιάσει ως γκρίζα ζώνη τη «Γαύδο«, σημείωσε ο Νίκος Κοτζιάς, χαρακτηρίζοντας την Τουρκία ως μία χώρα «νευρική, που χρειάζεται προσοχή και ανοικτούς διαύλους».

«Στα 12 χρόνια διακυβέρνησης από τον Ταγίπ Ερντογάν είχαμε προκλήσεις, αλλά όχι θερμό επεισόδιο», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Για το ζήτημα της ανάγνωσης του Κορανίου από την Αγιά Σοφιά, ο Νίκος Κοτζιάς υπενθύμισε την αυστηρή ανακοίνωση των ΗΠΑ και άλλων χωρών, ενώ χαρακτήρισε «άδικη την κριτική της αντιπολίτευσης».

«Θέμα Τσαμουριάς δεν υφίσταται» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι αυτό υποστήριξε «4 φορές και ο Αλβανός ομόλογός του κατά την συνάντησή τους», καθώς και ότι «ο Αλβανός πρωθυπουργός δεν έθεσε το θέμα δημόσια».

Τέλος ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας τόνισε ότι εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης παραμένει ενεργό το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

tvxs.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ