22.8 C
Chania
Saturday, September 28, 2024

Κουρσκ: Για χιλιάδες απώλειες Ουκρανών στρατιωτών κάνει λόγο η Μόσχα, προχωρήσαμε 2 χλμ. στη ρωσική επικράτεια λέει ο Ζελένσκι

Ημερομηνία:

Ο ουκρανικός στρατός έχασε περίπου 270 στρατιώτες και 16 τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων δύο τανκς, στη συνοριακή περιοχή Κουρσκ τις τελευταίες 24 ώρες, ανέφερε την Τετάρτη το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

«Οι απώλειες του ουκρανικού στρατού τις τελευταίες 24 ώρες ανήλθαν σε 270 στρατιώτες και 16 τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων δύο τανκς, ενός τροχοφόρου θωρακισμένου οχήματος μάχης Stryker αμερικανικής κατασκευής, 13 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης, 10 μηχανοκίνητων οχημάτων και ενός οβιδοφόρου D-30 122 χιλιοστών», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Το υπουργείο πρόσθεσε επίσης ότι «18 ουκρανικοί στρατιώτες συνελήφθησαν».

Ο ουκρανικός στρατός εξαπέλυσε μαζική επίθεση στη μεθοριακή περιοχή του Κουρσκ στις 6 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ο ουκρανικός στρατός έχασε έως και 2.300 στρατιώτες, 37 άρματα μάχης, 32 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης από την έναρξη των στρατιωτικών του ενεργειών στην περιοχή του Κουρσκ.

«Σε μακρά παύση» οι διαπραγματεύσεις

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα θέσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία «σε μακρά παύση» μετά την αιφνιδιαστική εισβολή της στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας την περασμένη εβδομάδα.

«Με τις τρομοκρατικές της ενέργειες στην περιοχή του Κουρσκ η Ουκρανία έχει θέσει, τουλάχιστον, την τροχιά των ειρηνευτικών συνομιλιών σε παύση για μεγάλο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Ροντιόν Μίροσνικ σε ενημέρωση την Τετάρτη.

Ο ίδιος είπε ότι πιστεύει ότι η εισβολή της Ουκρανίας έγινε «σκόπιμα» για να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Οι ειρηνευτικές προσπάθειες έχουν καθυστερήσει εδώ και καιρό. Η Ρωσία κάλεσε την Ουκρανία να εγκαταλείψει τέσσερις από τις ανατολικές της περιοχές, κάτι που το Κίεβο θεωρεί απαράδεκτο.

Ο ακριβής σκοπός της επίθεσης της Ουκρανίας στο Κουρσκ δεν είναι γνωστός, αλλά υπάρχουν εικασίες ότι θα μπορούσε να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν διαπραγματεύσεις.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι από την πλευρά του, δήλωσε ότι οι δυνάμεις της χώρας του προελαύνουν στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας κατά 1 έως 2 χιλιόμετρα από την αρχή της ημέρας την Τετάρτη.

«Προχωράμε στην περιοχή του Κουρσκ, 1 με 2 χιλιόμετρα σε διάφορες περιοχές από την αρχή της ημέρας», είπε ο Ζελένσκι σε βιντεοκλήση με τον αρχηγό του Ουκρανού στρατού Ολεξάντρ Σίρσκι την Τετάρτη.

Ο Ζελένσκι είπε επίσης ότι 100 Ρώσοι στρατιώτες έχουν επίσης αιχμαλωτιστεί, προσθέτοντας ότι αυτό «θα επιταχύνει την επιστροφή των αγοριών και των κοριτσιών μας».

Ο Σίρσκι είπε στην κλήση με τον Ζελένσκι ότι οι κύριες προσπάθειες επικεντρώνονται στις κατευθύνσεις Toretsk και Pokrovsk για να «αποτρέψουν τον εχθρό από το να προχωρήσει και να προκαλέσει τις μέγιστες απώλειες».

Νωρίτερα, βίντεο που δημοσιεύτηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο στην ουκρανική συνοριακή διέλευση μεταξύ της περιοχής Σούμι της Ουκρανίας και της περιοχής Κουρσκ της Ρωσίας έδειξε ένα ουκρανικό φορτηγό που μετέφερε άνδρες με δεμένα μάτια με ρωσική στρατιωτική στολή να απομακρύνεται από τα ρωσικά σύνορα.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημοσκόπηση: Οι εκπλήξεις στις μετακινήσεις των ψηφοφόρων

Αξιοσημείωτα είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis για το...

Καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, ξεπέρασε τις 10.000 αναφορές στο ερευνητικό της έργο σύμφωνα με το Google Scholar

Η Καθηγήτρια Διονυσία Κολοκοτσά της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος...