21.8 C
Chania
Saturday, September 28, 2024

Κουτσούμπας από Χανιά: “Έρχονται δύσκολες μέρες”

Ημερομηνία:

“Βέβαια όταν ερχόμαστε στην Κρήτη πρέπει να ‘χουμε ευχάριστα πράγματα να πούμε, είναι ένα νησί που έχει πολύ φιλόξενους ανθρώπους και βεβαίως η περιοδεία μας αυτές τις τρεις μέρες, νομίζω θα το αποδείξει αυτό”, είπε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας για να διαπιστώσει ότι:

“Έρχονται δύσκολες μέρες”.

“Αυτό πρέπει να συνειδητοποιηθεί από το σύνολο του ελληνικού λαού. Η δεύτερη αξιολόγηση όσο κι αν η κυβέρνηση κομπάζει ότι είναι εύκολη θα είναι πολύ δύσκολη για τον ελληνικό λαό» δήλωσε την Παρασκευή ο Δημήτρης Κουτσούμπας, εκτιμώντας μάλιστα ότι έρχεται νέο μνημόνιο.

Όπως τόνισε ο γγ. του ΚΚΕ κατά την άφιξή του στα Χανιά στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του στην Κρήτη «τα μέτρα που προϋποθέτει αξιολόγηση είναι πάρα πολύ σκληρά, αφορούν το σύνολο των εργασιακών σχέσεων, ομαδικές απολύσεις, νέο συνδικαλιστικό νόμο, άλλες αλλαγές σε ασφαλιστικά, ενώ και τα φορολογικά μέτρα, οι λεγόμενες μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν υλοποιώντας το πρόγραμμα».

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, στις 5 Δεκέμβρη και μετά τη Σύνοδο Κορυφής, οπότε θ’ αρχίσει υποτίθεται η συζήτηση για το χρέος, θα μπούμε σε ένα νέο πρόγραμμα όπως ήδη οι εταίροι της ΕΕ και το κουαρτέτο έχουν προαναγγείλει.

«Απ’ αυτή τη σκοπιά ο ελληνικός λαός θα πρέπει να βρίσκεται σε ετοιμότητα, σε επαγρύπνηση, ο μόνος δρόμος είναι η κινητοποίηση του, ο μαζικός αγώνας. Χρειάζεται άμεσα -επειδή μόλις στο δρόμο πληροφορήθηκα ότι έρχονται πολυνομοσχέδια απ’ την επόμενη βδομάδα στη Βουλή, μέχρι τις 28 Νοεμβρίου- και η απεργία του Δημοσίου τομέα την ερχόμενη Πέμπτη, αλλά και οι μεγάλες πανεργατικές απεργίες που ετοιμάζονται απ’ τα συνδικάτα θα πρέπει να είναι μαζικές, να βγει όλος ο κόσμος στους δρόμους. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να τους σταματήσουμε» πρόσθεσε.

«Υπάρχει ελπίδα, υπάρχει διέξοδος για το λαό, με ισχυρό ΚΚΕ, και αυτή βρίσκεται στην οργανωμένη ενωμένη πάλη του και στη λαϊκή συμμαχία του» κατέληξε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημοσκόπηση: Οι εκπλήξεις στις μετακινήσεις των ψηφοφόρων

Αξιοσημείωτα είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis για το...

Καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, ξεπέρασε τις 10.000 αναφορές στο ερευνητικό της έργο σύμφωνα με το Google Scholar

Η Καθηγήτρια Διονυσία Κολοκοτσά της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος...