15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κουτσούμπας για Τζ. Όργουελ: «Μεγάλος ρουφιάνος της αντίδρασης ο τύπος»

Ημερομηνία:

Το πινγκ-πονγκ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα με αναφορές στον Τζ. Όργουελ δεν άφησε ασυγκίνητο τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος, ανεβαίνοντας στο βήμα της Ολομέλειας, για την δευτερολογία έκανε μια αναφορά που δεν πέρασε απαρατήρητη.

«Να πω μόνο μια κουβέντα για τον Όργουελ, γιατί πολύ Όργουελ έπεσε σήμερα εδώ μέσα κι απ’ τους δυο σας, κ. Τσίπρα και κ. Μητσοτάκη. Δεν μας είπατε όμως όλη την ιστορική αλήθεια και οι δυο σας, όπως πάντα» είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Για παράδειγμα» πρόσθεσε ο ΓΓ του ΚΚΕ «δεν μας είπατε ότι ο κ. Όργουελ υπήρξε καταδότης των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, το 1949 κατέδωσε τον Τσάρλι Τσάπλιν, τον Μπέρναρντ Σω και 38 άλλους επιφανείς διάσημους επιστήμονες και διανοούμενους. Με χαρακτηρισμούς όπως ”κρυπτοκομμουνιστές”, ”πράκτορες της Μόσχας” και άλλα σχετικά».

«Δηλαδή μεγάλος ρουφιάνος της αντίδρασης ο τύπος, εκτός των άλλων. Αυτά για να καταγραφεί και η τρίτη άποψη ή μάλλον η δεύτερη, η διαφορετική άποψη εδώ μέσα για τον Όργουελ» κατέληξε στο σχόλιο του ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

O Γ.Γ. του ΚΚΕ αναφέρεται στη λίστα που έδωσε στις Βρετανικές μυστικής υπηρεσίες ο Τζωρτζ Όργουελ, το 1949, λιγο πριν πεθάνει, στην οποία αναφερόταν σε 135 επιφανείς προσωπικότητες του πνεύματος, των επιστημών και των τεχνών με την κατηγορία της φιλοκομμουνιστικής τους στάσης ή και της ομοφυλοφιλίας.

Μεταξύ αυτών βρίσκονται τα ονόματα και του Όρσον Γουέλς αλλά και του Τσάρλι Τσάπλιν.

Η λίστα δημοσιεύτηκε το 2003 από την εφημερίδα Guardian προκαλώντας τεράστιες αντιδράσεις.

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ