17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση στέλνει τον βαρύ λογαριασμό του μνημονίου στις οικογένειες

Ημερομηνία:

«Δυο διαφορετικοί κόσμοι» βρίσκονταν, βρίσκονται και θα βρίσκονται σε μόνιμη και διαρκή σύγκρουση: Από τη μία ο κόσμος της δουλειάς, που με τα χέρια και το μυαλό του παράγει τα πάντα και από την άλλη ο κόσμος των εκμεταλλευτών, μία χούφτα παράσιτα που καρπώνονται τη δουλειά, τον ιδρώτα, τους κόπους και τα βάσανα εκατομμυρίων. Αυτή η αντίθεση εκδηλώνεται και σήμερα και διατρέχει την Ιστορία” υπογράμμισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του στο 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, στο Πάρκο Τρίτση, στο Ίλιον.

Επισημαίνοντας ότι το μοναδικά νέο και ρεαλιστικό σήμερα, είναι να πάρει ο λαός την εξουσία, αναφέρθηκε στην συνέχεια στο “σάπισμα μέχρι το μεδούλι” του καπιταλισμού, που αντανακλάται και στο αστικό πολιτικό σύστημα και τα κόμματα που το υπερασπίζονται, και τόνισε ότι η δικαιολογημένη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση χιλιάδων νέων, μπορούν να γίνουν αγώνας εναντίον του εκμεταλλευτικού συστήματος, αποκτώντας δυναμική αν συναντηθούν με το ΚΚΕ, αν γίνουν συμμετοχή στο κίνημα και στην ταξική πάλη.

Σε ότι αφορά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είπε ότι πιάνοντας το νήμα, από εκεί ακριβώς που το άφησε προεκλογικά, στέλνει στην λαϊκή οικογένεια το βαρύ και ασήκωτο λογαριασμό του τρίτου μνημονίου.

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα που περιέγραψε ο πρωθυπουργός στις προγραμματικές του δηλώσεις είναι η καπιταλιστική Ελλάδα, η οποία, “με την ολοκλήρωση της συμφωνίας στο τέλος της τετραετίας”, σύμφωνα με την κυβέρνηση, ” ή θα έχει βυθιστεί σε νέα κρίση με βάση την κατάσταση που επικρατεί στην ευρωζώνη αλλά και σε άλλες ισχυρές οικονομίες διεθνώς” ή “θα έχει περάσει στη φάση της ανάκαμψης, που πάλι θα είναι προς όφελος των μονοπωλίων, θα πατήσει πάνω στα κατεστραμμένα εργατικά δικαιώματα, ανάπτυξη που δεν πρόκειται να δώσει πίσω στις στρατιές των ανέργων τη δουλειά που είχαν, με το μισθό που είχαν”.

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...