14.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Κουτσούμπας: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν κοινούς αντιλαϊκούς στόχους

Ημερομηνία:

Ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε πως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν κοινούς στόχους ως προς την αντιλαϊκή πολιτική που θα εφαρμόσουν και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δήθεν «ηρωικής εξόδου» του ΣΥΡΙΖΑ και προσφυγή στις κάλπες. Επανέλαβε πως πρέπει να αποφεύγονται τα ανούσια διλλήματα και κάλεσε τον λαό σε μαζικές δράσεις.

Σύμφωνα με τον Δ. Κουτσούμπα, τα νέα μέτρα που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πάρα πολύ σκληρά και ίσως τον οδηγήσουν  σε «ηρωική έξοδο» για να μπορεί να αρχίζει να μιλά πάλι για «αριστερή αντίσταση». Ωστόσο, εκτιμά πως προχωρήσει την αξιολόγηση και τα να μέτρα.

«Πιο πιθανό θεωρώ ότι θα προχωρήσει την αξιολόγηση και θα περάσει τα μέτρα και θα προχωρήσει η διαπραγμάτευση, χωρίς να αποκλείεται και το σενάριο των πρόωρων εκλογών. Να το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Φυσικά θα εξαρτηθεί από την ίδια την πορεία της κρίσης, της ύφεσης και βέβαια αν θα υπάρξει μικρή ανάκαμψη όπως προσβλέπει», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό real fm

Σχετικά με το αν ο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν πλέον ταυτιστεί πολιτικά σε ό,τι αφορά την οικονομική πολιτική, δήλωσε πως έχουν κοινούς στόχους «Υπάρχουν διαφορές, όμως είναι επιμέρους διαφορές, για το πώς θα ασκηθεί αυτή η πολιτική. Συμφωνούν σε όλες τις στρατηγικές επισημάνσεις που έχει το κουαρτέτο, ο ΣΕΒ, συνολικά οι όμιλοι κλπ».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει άλλος δρόμος που μπορεί να βγάλει την κοινωνία από το αδιέξοδο, υπογράμμισε πως θα πρέπει ο λαός να πάρει τον δρόμο που θα φέρει «την εργατική λαϊκή διακυβέρνηση στην πραγματικότητα και όχι στα λόγια», όπως υπόσχονται άλλες δυνάμεις με απλοϊκό τρόπο.

«Οι αντικειμενικές προϋποθέσεις υπάρχουν, είναι αναγκαιότητα για τη χώρα μας και η Ελλάδα έχει όλες τις παραγωγικές δυνατότητες να αναπτύξει και να βαδίσει αυτό το δρόμο, που είναι ο σοσιαλιστικός δρόμος και όχι ο σοσιαλδημοκρατικός ή του δημοκρατικού σοσιαλισμού, που λένε διάφοροι για να κοροϊδεύουν τον κόσμο. Αυτός ο δρόμος δε θα είναι απομονωμένος, δε θα συμβεί ξαφνικά απ’ τη μια μέρα στην άλλη, προϋποθέτει κίνηση μαζών. Προϋποθέτει αυτό που απορρίπτουν οι εργαζόμενοι, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, να μπορέσουν να το εκφράσουν μαχητικά με αγώνες, με κινητοποιήσεις, με δράσεις, με στήριξη αυτών των δυνάμεων όπως είναι το ΚΚΕ και κοινοβουλευτικά και στις τοπικές κοινωνίες και στις μαζικές δράσεις, ώστε να μπορέσει να στηριχτεί και να αναπτυχθεί αυτός ο δρόμος. Και φυσικά τέτοιο δρόμο και τέτοια συζήτηση πρέπει να κάνουν, και κάνουν, και άλλοι λαοί, άλλα λαϊκά κινήματα και στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο».

thepressproject.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...