23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κουτσούμπας: “Ο Μητσοτάκης δεν τρώει σουβλάκι για να ξέρει ότι πήγε τρία ευρώ”

Ημερομηνία:

Για άγνοια των δυσκολιών που περνάει η κοινωνία λόγω ακρίβειας κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος απάντησε σε έντονο ύφος στον ισχυρισμό του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η ψηφιακή κάρτα εργασίας είναι “ο νόμος του εργάτη”.

“Το σουβλάκι, το γνωστό πιτόγυρο, έχει πάει τρία ευρώ, αλλά δεν τρώτε σουβλάκι, που να το ξέρετε” σχολίασε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά ο κ.Κουτσούμπας κατά την προ ημερησίας στη Βουλή για την κοινωνική πολιτική.

“Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι” είπε επίσης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό για το “νόμο του εργάτη”, ενώ επικαλέστηκε τα στοιχεία που πρόσφατα έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας για την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στην πράξη και συγκεκριμένα ότι:

  • •Δόθηκαν οδηγίες σε εργαζόμενους που πιάνουν στις 5 π.μ. να χτυπάνε την κάρτα τους στις 6 π.μ. για να μη φανεί η μία ώρα νυχτερινής απασχόλησης.
  • •Προϊστάμενοι ταμείων, ζητούσαν από τις ταμίες να «χτυπήσουν» την κάρτα τους ακριβώς στις 21.00 ενώ ακόμη ήταν στο πόστο τους και εξυπηρετούσαν πελάτες.
  • •Υπενθύμιση σε ωρομίσθιους που δουλεύουν 8ωρο να μην ξεχάσουν να «χτυπήσουν» την κάρτα τους στο 4ωρο.
  • •Σε υπάλληλους ηλεκτρονικών παραγγελιών να «χτυπάνε» την κάρτα τους είτε έχουν τελειώσει την παραγγελία είτε όχι και να συνεχίζουν μετά.
  • •Οδηγοί να μη χτυπάνε καθόλου κάρτα αφού βρίσκονται εκτός καταστήματος.
  • •Καλέσματα για εργασία στο ρεπό αλλά με οδηγία να μη «χτυπήσουν» κάρτα.

“Αλλά αυτοί είστε”, είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο κ.Κουτσούμπας.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση το καλοκαίρι του 2020 καλούσε τους συνταξιούχους να μη διεκδικήσουν δικαστικά τα αναδρομικά και τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την επιστροφή και των αναδρομικών για επικουρικά και δώρο σε όλους τους συνταξιούχους.

Ο κ.Κουτσούμπας σχολίασε τα “παράπονα” των ξενοδόχων ότι υπάρχει έλλειψη σε 50.000 άτομα προσωπικό στο χώρο του τουρισμού, επισημαίνοντας τη δραματική μισθολογική και εργασιακή κατάσταση στον κλάδο. “Πάτε εσείς να δουλέψετε έτσι στον τουρισμό;” είπε απευθυνόμενος στα μέλη της κυβέρνησης.

Σχολίασε επίσης ότι η κυβέρνηση φέρνει το νόμο- πλαίσιο για τα ΑΕΙ κυριολεκτικά μέσα στο κατακαλόκαιριο για να αιφνιδιάσει φοιτητές, καθηγητές και διοικητικό προσωπικό. “Αλλά δε θα σας περάσει” προειδοποίησε.

Ο κ.Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι συνεχίζει να αρνείται τη στήριξη της δημόσιας υγείας παρότι υπάρχει νέα έξαρση της πανδημίας.

“Έχετε πάρει χαμπάρι ότι αυτή τη στιγμή όποιος δεν έχει μπάρμπα στην Κορώνη ή γεμάτο πορτοφόλι δεν έχει πρόσβαση σε υγεία; Έχετε πάρει χαμπάρι ότι όποιος πάρει στο 1535 του κλείνουν ραντεβού για Σεπτέμβρη;”, διερωτήθηκε ρητορικά μεταξύ άλλων.

Ο κ. Κουτσούμπας κατήγγειλε επίσης ως ανεπαρκή τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης για τους αγρότες, αλλά και για τον εμπορικό κλάδο.

Και υποστήριξε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης δεν ωφελούν την κοινωνία αλλά τους λιγους επιχειρηματικούς ομίλους.

“Μία ζωή υπόσχεστε ότι θα ανοίξετε μία χαραμάδα στήριξης του λαού όμως αυτή τη χαραμάδα την κλείνει το ίδιο το σύστημα εκμετάλλευσης”, σχολίασε επίσης ο ΓΓ του ΚΚΕ, διερωτώμενος εάν αυτά που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός είναι κοινωνική πολιτική, τι περιμένει ακόμη το λαό καθώς έρχεται μία ακόμη κρίση, “χώρια που τα περιθώρια για νέα πακέτα έχουν περιοριστεί πολύ”.

Ο κ.Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στην επιχειρηματολογία της κυβέρνησης για την έξοδο της χώρας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας. “Ολα αυτα τα λέτε για να τα ακουσει το μεγάλο κεφάλαιο, γιατί ο λαός ξέρει την πραγματικότητα”, εκτίμησε. Υποστήριξε επίσης ότι η πράσινη μετάβαση αποτελεί πρόσχημα για να κάνουν χρυσές δουλειές τα μονοπώλια της ενέργειας. Και κατηγόρησε και το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ ότι ουσιαστικά εξυπηρετούν την ίδια πολιτική.

“Και μη μας πείτε για την προοδευτική σας διακυβέρνηση, έλιωσε αυτή η καραμέλα”, πρόσθεσε.

"google ad"

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...