20.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Κουτσούμπας: Ο Τσίπρας μου είπε ότι τον δεσμεύει το μνημόνιο και πως δεν μπορεί να κάνει αυτά που δεσμεύτηκε

Ημερομηνία:

Ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αποκάλυψε ότι ο Α. Τσίπρας του είπε πως τον δεσμεύει η υπογραφή του τρίτου μνημονίου, αλλά θα προσπαθήσει ως κυβέρνηση της Αριστεράς να κάνει «κάποιες αλλαγές στο Σύνταγμα, για να αφήσω κάτι σαν αριστερά, γιατί από τα υπόλοιπα, οικονομία, κοινωνία, δεν πρόκειται να κατορθώσω να κάνω μάλλον τίποτα, όσο και αν προσπαθώ κ.λπ.». Διαψεύδει το Μαξίμου και ζητεί απαντήσεις για την απλή αναλογική

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΪ», ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε πως ο πρωθυπουργός του ξεκαθάρισε τις δεσμεύσεις που έχει πάρει απέναντι στους δανειστές για το τρίτο μνημόνιο.

«Ως αριστερά» θα προσπαθήσει, όσο μπορεί ακόμα, να αφήσει αλλαγές στον εκλογικό νόμο, καθώς από τα υπόλοιπα, που αφορούν την οικονομία και την κοινωνία, δεν θα μπορέσει να πετύχει τίποτα, ακόμα και αν προσπαθήσει.

«Να σας πω, ο κ. Τσίπρας ξεκάθαρα μου το είπε με μια έννοια στη συζήτηση που είχαμε, μου λέει: Εντάξει δεν μπορώ να κάνω αυτά που υποσχέθηκα έτσι κι αλλιώς είναι φανερό αυτό, υπάρχουν δεσμεύσεις, η ΕΕ, το σύστημα κ.λπ., κατανοητά και όλα αυτά που λέτε, τα κατανοώ, υπάρχουν οι δεσμεύσεις από το 3ο μνημόνιο, ε, ως αριστερά τέλος πάντων, όσο μπορώ ακόμα, μήπως αλλάξω τον εκλογικό νόμο, να κάνω ένα αναλογικότερο σύστημα, μήπως κάνω κάποιες αλλαγές στο Σύνταγμα, για να αφήσω κάτι σαν αριστερά, γιατί από τα υπόλοιπα, οικονομία, κοινωνία, δεν πρόκειται να κατορθώσω να κάνω μάλλον τίποτα, όσο και αν προσπαθώ κ.λπ.

Βεβαίως εγώ του απάντησα, γιατί ξέρετε, απλή αναλογική και τέτοια συστήματα αναλογικότερα, έχει γνωρίσει η χώρα. Έρχεται μετά μια άλλη κυβέρνηση, αλλάζουν οι συσχετισμοί στο Κοινοβούλιο και τον αλλάζει το νόμο. Σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή επί της ουσίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δ. Κουτσούμπας.

Μαξίμου: Να απαντήσει το ΚΚΕ για απλή αναλογική

Το Μαξίμου διαψεύδει τα όσα είπε ο ΓΓ του ΚΚΕ, τονίζοντας πως «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» και κάλεσε το ΚΚΕ να απαντήσει αν στο θέμα της απλής αναλογικής,  θα είναι συνεπές με τις πάγιες θέσεις του.

«Αυτά που ο κ. Κουτσούμπας ισχυρίστηκε σήμερα, ότι ελέχθησαν από τον Πρωθυπουργό στην μεταξύ τους συζήτηση, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η κριτική του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση είναι γνωστή και σεβαστή. Το επί της ουσίας ερώτημα είναι, αν στο θέμα της απλής αναλογικής, το ΚΚΕ θα είναι συνεπές με τις πάγιες θέσεις του», αναφέρει το Μαξίμου.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...

Εκατοντάδες Χανιώτες στον Επιτάφιο Θρήνο στη Μητρόπολη Χανίων | Φωτός

Με έκδηλη την συγκίνηση και παρουσία, πολιτικών και στρατιωτικών...